Kayacı Vadisi’nde ekoturizm parkuru oluşturuldu

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan ve içerisinden akan çay ile dikkat çeken Kayacı Vadisi, ekoturizm alanı oldu.

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve Akdeniz’e 321 kilometrelik kıyısı bulunan Mersin’de yeni rotalar oluşturuluyor.

Kilise kalıntıları ile yüzyıllar öncesine ait yaşam yerlerinden izler bulunan Kayacı Vadisi her yıl vadi girişinde yer alan tesislerine misafirlerini ağırlarken, bu sene bölgede Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 3.5 kilometrelik ekoturizm parkuru oluşturuldu. Sahip olduğu ormanlık alanları ve farklı kuş türleriyle de büyüleyen vadi, ekoturizm alanı olmasıyla ayrı bir önem kazandı.

Limon Çayı’nın geçtiği Kayacı Vadisi’nde patika yollar, ahşap köprüler ve dinlenme alanları oluşturularak turizme hizmet vermeye başladı

“Doğa harikası Kayacı Vadisi ekoturizm alanı oldu”

Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, “Vatandaşlarımızın gezmesi, spor yapması, doğal güzellikleri görmesi açısından bu bölgeyi ekoturizm alanı olarak planladık ve bu yıl gerçekleştirdik. Parkur üzerinde vatandaşlarımızın geçmesi için köprüler yaptık, yağmurdan korunmaları ve dinlenmeleri için barınaklar yaptık. Patikalar kurduk, temizliklerini gerçekleştirdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir