Kastamonu’nun yaylalarından kartpostallık manzaralar

Kastamonu’nun Araç ilçesinde yer alan yaylalar beyaz örtüyle kaplandı. Birbiriyle bağlantılı olan 33 yaylada kar yağışının ardından kartpostallık manzaralar oluştu

Beyaza bürünen yaylalar dronla görüntülendi

Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye gelen gezginler, yaylaların sunduğu büyüleyici manzarayı hem izlemenin hem de fotoğraflamanın keyfini sürüyorlar.

“Her köşesi ayrı bir güzellik”

Yaylaları ilk kez ziyaret ettiğini ifade eden Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Serap Yıldız İlden, “İlk kez ben bu yaylaya geldim. Buralar yaylalar cennetiymiş. Doğası harika, ağaçların karla buluşması gerçekten bambaşka bir güzellik. Ben buraya aşık oldum. Doğası çok güzel. Kastamonu’yu çok seviyorum, her köşesi ayrı bir güzellik. Saklı cennet gibi. Görülmesi gereken bir yer. Çok beğendim” diye konuştu.

“Kendimi bir pamuk tarlasında hissediyorum”

Erzurum’un İspir ilçesinden Kastamonu’ya gelen belgeselci Bülent Erkan, “Bu yaylalarda çok güzel olanlar var. Tabiatı, mağaraları, şelaleleri çok güzel. Yeşil karla buluşunca çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Yazın buraya geldiğimde her yer yemyeşildi. Şimdi her taraf bembeyaz, çok güzel bir görsel var. Bunu herkesin yaşamasını istiyorum. Kendimi bir pamuk tarlasında hissediyorum” şeklinde konuştu.

Kastamonu’nun yaylalarından kar manzaraları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir