Kartalkaya ve Kartepe yeni yılda kayakseverleri bekliyor

Bolu’daki Kartalkaya ve Kocaeli’deki Kartepe kayak merkezleri, kış sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı. Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde, Bolu kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İki gündür etkili olan yağışlar ve yapay karlama sayesinde Kartalkaya’da kar kalınlığı yaklaşık bir metreye ulaştı. Geçtiğimiz 15 Aralık’ta sezonunu açan kayak merkezi, 25 pistte toplamda 75 kilometrelik bir kayak ve snowboard alanı sunuyor.

Bölgedeki oteller, yılbaşı için tam kapasiteye yaklaşan rezervasyonlarla dolup taşıyor. 2 bin yatak kapasiteli 5 otelde, yılbaşı için özel programlar düzenlenirken, otel doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığı belirtiliyor. Kartalkaya'da bulunan otellerin genel müdürü Yusuf Avcı, sezonun bir hafta önce açıldığını ve tüm pistlerin açık olduğunu ifade ederek, lokasyonun, kar kalitesinin ve sunduğu aktivitelerin tatilciler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Kocaeli’deki Kartepe Kayak Merkezi ise İstanbul’a yaklaşık 1,5 saat mesafede bulunuyor. Samanlı Dağları’nın zirvesinde yer alan kayak merkezi, Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla dikkat çekiyor. 21 pistin yer aldığı ve 17 kilometre uzunluğundaki merkez, yılbaşında hem yerli hem de yabancı konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Kartepe'deki oteller, hafta sonunda beklenen yağışla birlikte konuklarına kar keyfini yaşatacak. Genel müdür Erhan Dündar, Kartepe'nin eşsiz tabiat güzelliğine vurgu yaparak, yılbaşı için özel paketlerin mevcut olduğunu ve misafirlere 3 gün boyunca dolu dolu hizmet sunacaklarını anlattı. Dündar, Kartepe'ye gelen misafirlerin kar topu oynayarak ve çeşitli aktivitelerle eğlenerek yılbaşını geçireceklerini ifade etti.

Tatilciler, doğal güzelliklerle çevrili bu kayak merkezlerinde hem spor yapma hem de eğlenceli bir yılbaşı geçirme fırsatını buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir