Kars’ın dünyaya tanıtımı etkinlikleri başladı

29 Şubat 2024 ile 2 Mart 2024 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında, Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin bir parçası olarak, Uluslararası Kars Konferansı ve tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilecek.

1 Mart Cuma günü, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda açılış konuşmaları ile başlayacak olan konferans, UNESCO, UNDP, COP24, EUSALP gibi uluslararası kuruluşlardan konuşmacıların katılacağı panellerle devam edecek. Ulusal ve uluslararası basının ilgisini çekecek panellerde, ‘Yöresel Gastronominin Turizme Etkisi’, ‘İklim Değişikliğinin Dağ ve Kış Turizmi ile Kayak Merkezlerine Etkileri ve Bu Yönde Avrupa’da Alınan Önlemler ile En İyi Örnekler’, ve ‘Zaman ve Tarihe Yolculuk: Kars’ın Kültürel Miras ve Tarih Alanlarındaki Zenginliği’ konuları ele alınacak.

2 Mart Cumartesi günü ise bir dizi tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek. Sosyal medya fenomenleri Ayhan Sicimoğlu ve Mustafa Seven’in katılımıyla, Esra Tokelli’nin Gazi Kars Bedesteni’nde kaz ciğerinden yapacağı yemek şovu ve DJ Emre Duygu’nun performansı eşliğinde Sarıkamış’ta ünlü snowboardcu Süleyman Atlı’nın gece kayağı şovu gibi etkinliklerle Kars’ın çeşitli yönleri tanıtılacak. Mümin Sarıkaya da Gazi Kars Bedesteni bölgesinde konser verecek.

Tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, spor olanakları ve lezzetleriyle ünlü olan Kars, uluslararası bir platformda kendini tanıtma fırsatı bulacak. Konferans ve etkinliklere Kars halkının da davetli olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir