Karayipler’de bir Türk adası: Grand Turk

Dünyanın bir ucunda, Türkiye’den bir hayli uzak bir adadan bahsedeceğiz. Belki adını daha önce hiç duymadınız… Karayipler’de yer alan bu adanın adı Grand Turk, yani Büyük Türk.

Bölgede adını sıklıkla duyduğumuz Porto Riko, St. Thomas, Jamaika, Bahamalar, Grand Cayman gibi popüler bir ada değil. Çok fazla turist de gitmediği için doğası hala muhteşem.

HALK ADANIN ADI NEDEN GRAND TURK OLDUĞUNU BİLMİYOR

Adada yaşayan yerel halk bu adaya neden Grand Turk adının verildiğini bilmiyor, bu konu hakkında bir fikirleri dahi yok. Hatta adaya giden bir gezgin, esnafa ‘Türkiye’nin neresi olduğunu biliyor musunuz?’ diye soru yönetiyor ve işte bu cevabı alıyor “Çok uzaklarda bir yerde olmalı ama tam olarak bilemiyorum. Adanın adının Türklerle veya Türkiye ile bir ilişkisi olduğunu sanmadığını, buralara şimdiye kadar hiçbir Türk gelmedi.”

PEKİ GRAND TURK İSMİ NEREN GELİYOR?

Yapılan araştırmalara göre bu ada bir Türk tarafından keşfedildi. Bu isim Atlas Okyanusu’na kadar açılan ve adaya ismini veren Kemal-i Hasan’dır. Daha sonra burada koloni kuran İngilizlerin kâşifin isminin ne olduğunu bilmeyip yalnızca milliyetini bildiği için adaların adını Türk adaları koyduğu düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir