Karavan turizminin gözdesi: Samsun

Samsun’daki karavan park alanları yaz döneminde 39 ülke ve 77 şehirden gelen 16 bin 676 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Canik, Atakum ve Miliç’te yer alan üç karavan parkla karavan tatilcilerinin uğrak noktası olan Samsun, tatilcilere dinlendirici bir rota sunuyor. Samsun’a gelen tatilciler; denizin ve doğanın tadını bir arada çıkarıyor.

Karavan turizmine olan ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. 2023 yılının yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi’ne ait karavan parkları 77 şehir, 39 ülkeden 16 bin 676 kişi ziyaret etti. 3 ayda tesislerde 982 karavan ve 3 bin 603 çadır yer aldı.

“Karavan tatilinin gözde şehri Samsun”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kentimiz turizm anlamında birçok alternatife sahip. Denizimiz, sahilimiz, yeşil alanlarımız, doğamız görülmeye değer birbirinden güzel birçok nokta var. Turizm anlamında kentimizde yükselen bir trend var. Ziyaretçi sayımız her geçen yıl artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde turizm altyapısının güçlendirilmesi ve çeşitliliğinin artırılması için adımlar atmaya devam ediyoruz. Özellikle son yıllarda karavan turizmine olan ilgi giderek artıyor. Bizde yaptığımız çalışmalar ile karavan sayımızı bu yıl artırdık. Karavan tatilcilerinin şehrimize olan ilgisinin de farkında olarak karavan park sayımızı 3’e çıkardık. Terme ve Canik’ten sonra bir karavan park alanını da Atakum ilçemizde oluşturduk. Yeni kazandırdığımız karavan park alanlarıyla birlikte Samsun, karavan tatilinin gözde şehri haline geldi” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir