Karasu Nehrinde macera dolu rafting keyfi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Karasu Nehrinin içerisinden geçtiği doğasıyla masalsı bir kanyon görüntüsü veren Kemah ilçesi sınırlarında yer alan bölgede rafting yaptı.

Doğu Ekspresi güzergâhında bulunan ve Erzincan’ın İliç, Kemah ve Kemaliye ilçelerinde yer alan masalsı kanyonlar heyecan dolu aktivitelerle turizmcileri cezbediyor. Macera severlere hitap eden Karanlık Kanyon taş yoluyla Colorado Büyük Kanyonu, Alplerdeki Kanyonların daha küçük versiyonuna benzetiliyor.

Şehrin zengin turizm kaynaklarına dikkat çekmek isteyen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da beraberindeki gençler ve bazı kurum müdürleriyle birlikte Karasu Nehrinde rafting yaptı.

Protokol mensuplarıyla birlikte Karasu Nehri’nde rafting yapan Vali Aydoğdu, doğa sporlarının merkezi olan Erzincan’ı tanıttı. Vali Aydoğdu, rafting parkurunda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verirken, Erzincan’ı doğa sporları için bir destinasyon olarak önerdi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 19 Ağustos’ta Erzincan Valiliği’ne atanan Hamza Aydoğdu, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cem Kamil Sağcan, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb ve sporcularla rafting heyecanı yaşadı. Kemah ilçesindeki Acemoğlu Köprüsü’nde 3 bot ve 2 kanoyla birlikte Karasu Nehri’ne giren Vali Aydoğdu ve beraberindekiler, yaklaşık 4 saat boyunca kürek çekti. Karasu Nehri’nin dalgalarıyla profesyonel bir sporcu gibi mücadele eden Aydoğdu, Erzincan’ın doğa sporlarının merkezi olduğunu söyledi.

Zorlu rafting turu sonrası değerlendirmede bulunan Vali Hamza Aydoğdu, “Doğa sporlarının başkenti seçilecek olsa Erzincan’dan daha isabetli ve güçlü bir aday olmazdı. Bu dört saatlik parkurun sonunda insanın hissettiği şey şu: bütün dertlerden, sıkıntılardan kurtulup hayata yeniden başlangıç yapılacak yer burası. Tüm vatandaşlarımızı, doğa sporlarının pek çoğunun yapıldığı Erzincan’ımıza bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir