Karagül Diyarı Halfeti hakkında bilmeniz gereken her şey

Dünyada sadece Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişen karagül, tescillenmiş kendine özgü rengi ve kokusuyla ziyaretçileri hayran bırakıyor.

Güneydoğu Anadolu’nun incisi konumunda olan ve Karagül Diyarı olarak bilinen Halfeti, bölgeye geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer olarak öne çıkıyor. Burada gezilecek çok sayıda mekan, uğramanız gereken tarihi birçok yer var. Yeme içme kültürüyle, tarihi ve kültürel mirasıyla Halfeti, mutlaka gezmeniz gereken yerlerden.

İlçenin yüzde seksenlik büyük bir bölümü Birecik Barajı’nın yapımı ve evlerin su altında kalmasıyla birlikte, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşınmıştır. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine toplar.

Ayrıca Halfeti Türkiye’den 11 şehrin, dünyada 208 şehrin dâhil olduğu Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısında ‘Cittaslow’ yani ‘Sakin Şehir’ unvanını alan şehirlerden biridir.

Halfeti’de gezilecek yerler ise, Eski Halfeti, Rum Kale, Asma Köprü olarak öne çıkıyor.

Halfeti Nerede? Halfeti’ye Nasıl Gidilir?

Halfeti Nerede? Halfeti'ye Nasıl Gidilir?

Halfeti, Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir. İlçe merkezi Gaziantep-Şanlıurfa karayoluna 40 km uzunluğundaki asfalt bir yol ile bağlanmıştır.Aynı zamanda 35 kilometrelik sahil yolu ile Birecik’e bağlı olan Şanlıurfa Halfeti’ye ulaşım oldukça kolaydır. Çevre merkezlerden Halfeti arasındaki mesafe şu şekilde:

Şanlıurfa’ya uzaklığı 112 km

Gaziantep’e uzaklığı 105 km

Kahramanmaraş’a uzaklığı 175 kilometre

Halfeti’ye uçak ve otobüsle gelmek mümkün. Uçakla şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunan Şanlıurfa GAP Havalimanı gelebilir; buradan otobüslerle Halfeti’ye geçebilirsiniz.

Kendi aracınızla Şanlıurfa’dan Halfeti’ye geçecekseniz D-400 Kara Yolu üzerinden ortalama 2 saat içinde ulaşabilirsiniz. O-52/E90 ve D875 Kara Yolları da yine 2 saatte ilçeye ulaşmanızı sağlayan alternatif yollardandır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir