Karadeniz’in mavi ve yeşil şehri “Giresun”

Doğu Karadeniz coğrafyasında yer alan Giresun, doğal ve tarihî güzelliklerinin yanında fındığı ve çayı ile öne çıkan en özel şehirlerimizden biri.

Karadeniz Bölgesinde yemyeşil dağları ve masmavi deniziyle rengarenk bir ili olan Giresun, gastronomi turizminde Türkiye’nin en önde gelen kenti olmaya hazırlanıyor.

Karadeniz’in turizm merkezi olmayı hedefleyen Giresun, son zamanlarda bu alandaki çalışmalarıyla dikkat çekmeye başladı.

Türkiye’nin en iyi fındığının yetiştirildiği ilimiz aynı zamanda toprak ve havasının özelliğinden olsa gerek dağlarında içimi mükemmel bir çay da yetişiyor.

Doğal güzelliklerinin yansıra orta çağdan gelen antik kent gibi tarihi özellikleri ve Türkler ile Rumların birlikte yıllarca yaşadığı Zeytinlik semti de görülmeye değer gerçekten.

Mavi Gölü, Kulakkaya ve Kümbet yaylaları, Göksu Travertenleri, Taflanaltı renkli sokakları, Giresun Adası, Kuzalan Şelalesi, Giresun Kalesi, Gogara Kilisesi, Meryem Ana Manastırı, Şebinkarahisar ve Tirebolu Kaleleri ve Yedi Değirmenleri ile Giresun, Karadeniz’in ve belki de Türkiye’nin en iyi turizm merkezlerinden biri rahatlıkla olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir