Karadeniz Bölgesi’nin incisi Borabay Gölü

Türkiye’nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Borabay Gölü, görülmeye değer bir yer olarak öne çıkıyor. Göl, küçük bir akarsuyun etrafındaki yıkıntıların tıkanması sonucunda oluşmuş bir doğal set gölüdür ve Amasya il merkezine 63 km, Taşova ilçesine ise 15 km uzaklıktadır. Borabay Gölü, deniz seviyesinden yaklaşık 1050 metre yükseklikte bulunur ve etrafı kayın, sarıçam, sedir ve kestane ağaçları ile çevrilidir.

Amasya’da doğa turizminin en yoğun yapıldığı yerlerden biri Borabay Gölü’dür. Gölü ziyaret etmek için özel araç kullanabileceğiniz gibi Amasya il merkezinden Taşova ilçesine giden minibüslerle de ulaşabilirsiniz. Ayrıca Amasya’dan Erzincan yolunu kullanarak da göle ulaşabilirsiniz. Göle araçla gidildiğinde gölün kenarına kadar rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Borabay Gölü, doğanın muhteşem bir örneği olarak kayın, sarıçam ve sedir ağaçlarıyla çevrilidir. Gölün çevresi yeşilin en güzel tonlarıyla süslenmiştir. Gölün güney kıyıları oldukça sarp ve dik bir yapıya sahiptir.

Göl, dere sularıyla beslenir ve 900 metre uzunluğunda, yaklaşık 300 metre genişliğindedir. Derinlik olarak 25 metreye kadar ulaşır. Borabay Gölü, doğu ve batı yönünde uzanan bir vadi içinde bulunur.

Borabay Gölü, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bir yerdir. Göl çevresinde farklı ağaçlarla çevrili piknik alanları bulunur. Ayrıca bungalov tarzı konaklama imkanları da sunar. Gölde doğa yürüyüşleri yapabilir, balık tutabilir ve yunus bisikletleriyle tur atabilirsiniz. Bu güzel doğal alan, Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir