Karacadağ’da şalvar ve fistanla kayak keyfi

Karacadağ Kayak Merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tek kayak merkezi olarak öne çıkıyor. Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında, Diyarbakır’a yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan merkez, bölgenin zirvesinde, 1919 rakımında konumlanmış durumda.

Son günlerde bölgede etkili olan kar yağışı, kayak merkezini beyaz bir örtüyle kaplayarak sezonun başlangıcını müjdeledi. Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın yanı sıra Gaziantep, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerden gelen ziyaretçiler, günübirlik kayak keyfi için merkezi tercih ediyor.

Günün erken saatlerinde gelen ziyaretçiler arasında yöre halkı, geleneksel kıyafetleri şalvar ve fistanlarıyla karda kaymanın tadını çıkarıyor. Temiz havada mangal yakarak eğlenen ziyaretçiler, halay çekerek keyifli vakit geçiriyor.

Yöresel kıyafetleriyle gelen Abdulkadir Arslan, herkesi bu güzel mekâna davet ederek, şalvarın rahatlığını anlattı. Ziyaretçilerden Emrullah Çelik ise Siverek'ten gelerek her sezon kar yağdığında buraya geldiklerini ve yöresel kıyafetlerle daha rahat olduklarını söyledi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir