Kapuzbaşı Şelalesi kartpostallık görüntüsüyle kendine hayran bırakıyor

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük ikinci şelalesi olarak bilinen Kapuzbaşı Şelalesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Aladağ’ın zirvesinde bulunan şelalenin kar ve buzullardan beslenmesi yazın sıcaklığında ziyaretçilerine buz gibi suyuyla serinlik katıyor.

Kayseri merkeze 165 km mesafedeki şelale, doğal güzelliğiyle ve görkemli yapısıyla dikkat çekiyor. Bir doğa harikası olan Kapuzbaşı Şelalesi’nin bir takım şelalesi olması dolayısıyla 5 tanesi büyük, 2 tanesi küçük olmak üzere 7 şelaleden oluşuyor. Yükseklikleri 30-70 metre arasında değişen şelalelerin aktığı bölgenin rakımı ise 700 metre olduğu biliniyor.

Şelalelerden birisi Türkiye’nin en yüksek birinci şelalesi ve dünyanın en yüksek ikinci şelalesi ünvanını alıyor.  Aladağlar Milli Parkı sınırlarında olan şelalenin yemyeşil bir bitki örtüsünün içinde olması da ziyaretçileri adeta büyülüyor.  Kayseri’yi ziyarette bulunmak isteyen turistlerin ilk rotalarından biri olan şelalenin görkemli yapısı adeta bir kartpostalı andırıyor.

Şelaleyi ziyaret eden ziyaretçiler Aladağlar Milli Parkı’nda, hem doğa yürüyüşü yapma fırsatı buluyor hem de kamp yaparak bu eşsiz doğa güzelliğinin sunduğu bütün imkanları kullanabiliyor. Ayrıca bölgede bulunan alabalık tesislerinde balık ziyafeti de çekebiliyorlar. Bölgeye yaz aylarında gidilmesi de tavsiye ediliyor.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir