Kapadokya’nın zirvesindeki Uçhisar Kalesi ziyaretçilerini ağırlıyor

Kapadokya’nın zirvesinde bulunan Uçhisar Kalesi’ni yeni yılın ilk altı ayında yaklaşık 111 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Uçhisar Kalesi, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm bölgeleri artasında yer alıyor. Bölgenin en büyük peribacası olma özelliği ile öne çıkıyor.

Hem savunma hem de gözetleme kalesi olarak kullanılan kalenin zirvesinde, oyma mezarlar ve küpler yer alıyor. Yaz tatili için Kapadokya bölgesini gezmeye gelen Mimar Sümeyye Saçak, “Daha önce bölgeyi gezmiştim. Fakat mimar gözüyle tekrar görmek istedim. Harika yerler, herkesin gelip görmesi gereken yerler. Kapadokya’nın yapım teknikler daha farklı. Betonların arasında sıkıldık. Böyle yapım tekniklerini arıyoruz.” şeklinde konuştu.

Uçhisar Kalesi haftanın her günü ziyaretçilerini ağırlıyor.”

Uçhisar Kalesi’nin girişinden merdivenleri tırmanarak zirveye ulaşan vatandaşlar, Kapadokya’nın büyüleyici manzarasını fotoğraflıyorlar. Kalenin zirvesi, Kapadokya’nın kuşbakışı manzarasını sunuyor. Bu nokta Erciyes ve Hasan Dağı’nın bir arada görülebileceği tek yer olma özelliğini taşıyor. Uçhisar Kalesi; Güvercinlik Vadisi’nden, Avanos’a kadar tüm vadilerin manzarasını sizlere sunuyor.  

1 yorum
  1. Ben ve eşim Uçhisarda tatil yaptık.Gerçekten çok güzel bir doğası var.Kale’den manzara muhteşem.Mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir