Kapadokya’dan gönderilen balonlar Sırbistan semalarında

Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Kapadokya’yla özdeşleşen balonlar, Sırbistan semalarında da görülmeye başlandı.

Sırbistan ve Türkiye arasındaki turizm doğrultusunda açıklandığı üzere Kapadokya’nın balonları Sırbistan semalarındaki yerini almaya başladı.

Sırbistan semaları artık Kapadokya’dan gelen balonlarla süslenecek.

Sırbistan’ın kuzeyindeki Indjija’da turlar düzenlenmeye başlandı.

“Balonları Kapadokya’dan gelen pilotlarımız uçuruyor”

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, “Kapadokya’nın balonları Sırbistan semalarında uçuyor. Belgrad’dan 1 saat uzaklıktaki Indjija bölgesi ülkenin yeni turizm cazibe merkezi haline gelecek. Balonları Kapadokya’dan gelen pilotlarımız uçuruyor ve ülkemizin Sırbistan’la turizm alanında yaptığı işbirlikleri zirve noktasında yer alıyor” dedi.

Aksoy, turizm alanında da giderek artan yatırımların, iki ülke ilişkililerinin daha da iyi hale gelmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Balonlar artık Sırbistan’da

Uçuş eğitmeni Murat Çoban da balonların Türkiye, KKTC ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından Sırbistan’da uçuyor olmasından gurur duyduklarını söyledi. Çoban ayrıca, balon pilotlarının Türkiye’den geldiğini ve yeni bir ülkede hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

“Yılda 100 bin kişi uçacak”

Indjija Belediyesi Turizm Ofisince yapılan açıklamada ise Kapadokya’dan getirilen 7 balonla yılda 100 bin kişiyi uçurmayı hedefledikleri kaydedildi.

Belgrad’dan 1 saat uzaklıktaki Indjija’daki uçuşların hafta içi 19.00’da, hafta sonları ise daha erken saatlerde yapılacağı duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir