Kapadokya’daki Keşlik Manastırı ziyaretçilerini mest ediyor

Kapadokya bölgesindeki tarihi ve doğal mekanlar turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgedeki tarihi mekanlardan olan Keşlik Manastırındaki yemekhane başta olmak üzere kilise ve diğer eklentiler, doğal ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerini mest ediyor.

Manastır, Kapadokya’nın Ürgüp bölgesinde yer alıyor. Milattan sonra 3. yüzyılda tüf kayaların oyulması ile yapılan manastırda, iki kilise, bezir hane, mutfak, yemekhane, okul, toplantı salonu, keşiş ve rahiplerin konakladığı odalar eklenmiş. Roma İmparatorluğu’nda Hristiyanlığın yayılmasıyla birlikte keşişlerce kurulan Keşlik Manastırında bulunan yemekhane de o günlerin izini taşıyor. Özellikle koyun ve keçilerin çevrilmesi için yemekhane içine oyulmuş olan ocaklar günümüze kadar geldi.

Kapadokya bölgesinde bu tür yapının başka bir yerde olmadığını söyleyen Profesyonel Turist Rehberi Metin Gökşen; “Keşlik manastırında bulunan bu alan toplu yemeklerde kuzu çevirdikleri ve aynı anda yaklaşık 500 kişiye yemek verdikleri bir mekân. Buranın tavanında bulunan islere baktığımızda da etlerin bu mekânda tütsülendiği ortaya çıkıyor. Kapadokya’nın başka hiçbir bölgesinde bu yapıda bir yemekhane örneği göremiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir