Kapadokya seyahatinize şehri gökyüzünden keşfederek başlayın!

Türkiye’nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya; büyüleyici doğası, eşsiz güzellikteki vadileri ve açık hava müzeleriyle mutlaka deneyimlenmesi gereken bir tatil rotası sunuyor. Anadolu’nun merkezinde yer alan şehir, tarihi ve kültürel değerlerinin yanında eşsiz doğasıyla seyahat tutkunlarının tercihlerinin başında geliyor.

Kapadokya’ya nasıl gidilir?

İç Anadolu’da konumlanan Nevşehir, ulaşım imkânı olarak oldukça merkezi bir noktada bulunuyor. Kapadokya tatilinizi Türk Hava Yolları’nın uçuşlarıyla planlayarak lüks ve konforun keyfini bir arada sürebilirsiniz. Türk Hava Yolları’nın ayrıcalıklarından faydalanarak Nevşehir Kapadokya veya Kayseri Havalimanı’ndan yapacağınız uçuşla şehri gökyüzünden keşfetmeye başlayabilirsiniz. Ardından Kapadokya’ya ulaşmak için kara yolunu kullanabilirsiniz.

Kapadokya’ya ne zaman gidilir?

Kapadokya ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Bu nedenle Kapadokya’da tatil yapacağınız zamanı, gerçekleştirmek istediğiniz aktivite türlerine göre belirlemelisiniz. Eğer balon turu yapmayı planlıyorsanız, şehrin manzarasını en güzel şekilde görebileceğiniz yaz aylarını seçmelisiniz.

Kapadokya’da gezilecek yerler

Ihlara Vadisi

18 kilometrelik yürüyüş parkuruyla tarih ve kültür meraklıları tarafından ilgi toplayan Ihlara Vadisi’nden sıcak hava balonlarını izleyebilir ve bu eşsiz doğa manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

Uçhisar Kalesi

Kapadokya’nın zirvesi olarak kabul edilen Uçhisar Kalesi, şehrin en güzel seyir noktalarından biri. Kalenin bulunduğu tepede gün batımını seyredebilir veya buradaki tünellerde eşsiz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi

Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi, tarihi kiliseleri ve peri bacalarıyla arkeoloji tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Güvercinlik Vadisi

İsmini tarihte burada yaşayan insanların kayaları oyarak açtığı güvercin yuvalarından alan Güvercinlik Vadisi; doğa yürüyüşü ve bisiklet gibi sportif aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

Kapadokya’da yapabileceğiniz aktiviteler

Balon turu yapın

Hava şartlarının uygun olduğu günlerde düzenlenen balon turlarına katılım sağlayabilirsiniz. Şehrin büyüleyici ambiyansının içinde havalanan balonlarda, vadileri tependen gözlemleyebilirsiniz.

Güvercinlik Vadisi’nde yürüyüş yapın

Güvercinlik Vadisi, Kapadokya’da doğa yürüyüşü yapabileceğiniz en güzel rotalardan biri. Parkur boyunca işaretlenmiş olan yönlendirmeleri takip ederek yürüyüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

Yeraltı şehirlerini keşfedin

İçerisinde sulama, havalandırma ve ısınma tesislerinin bulunduğu yer altı şehirlerini gezebilirsiniz.

Açık hava müzesini anımsatan şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Türk Hava Yolları’nın sunduğu uçuş fırsatlarından faydalanarak Kapadokya tatilinizi unutulmaz seyahat deneyimlerinizin arasına ekleyebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir