Kapadokya Bayramda da yoğun: Doluluk yüzde 70’i geçti

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının ardından Kapadokya bölgesinde bulunan otellerde rezervasyon oranları yükseldi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki, peribacaları, yer altı ve yer üstü şehirleri, ilginç vadi ve kaya oluşumlarının yanı sıra, at, ATV safari, cip safari ve balon turlarının yapıldığı Kapadokya bölgesine Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının ardından tatilciler yoğun ilgi gösterdi.

Yoğun bir sezon geçiren bölgede, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasından sonra rezervasyonlarda ciddi artış yaşandı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Yakup Dinler, “Uzun tatiller aslında Kapadokya bölgesine yaramayan tatiller olarak adlandırılır. Çünkü sezon itibarıyla tatilin uzun olması ve havaların ısınması ile insanlar genellikle sahil bölgesini tercih eder. Bayram tatilinin ilk dönemi Kapadokya bölgesindeki rezervasyonlarda yüzde 80, yüzde 90 bir doluluk oranı var. Bunun çok az kısmını yerli turistler oluşturuyordu. Bayram tatilinin 9 güne çıkmasından sonra tatilin ilk dönemi olan bayram gününe kadarki kısmında daha yoğun olacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Misafirlerimizin Kapadokya tatilini planlarken çok geç kalmamalarını istiyoruz” diyen Dinler, “Doluluk oranı arttıkça fiyatların yükseleceğini unutmasınlar. En kısa sürede rezervasyonlarını gerçekleştirsinler” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir