Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’ne yoğun ilgi: 9 günde 1 milyon 50 bin kişi katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri”nin ilk kısmı yoğun bir ilgi ile tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından 5 Ağustos’ta açılışı yapılan festivale 1 milyon 50 bin kişi katılım sağladı.

9 gün süren festivalde 40 ayrı noktada 300’den fazla etkinlik gerçekleştirildi.

Festival kapsamında Göreme Festival Alanı, Paşabağları, Avanos Amfi Tiyatro ve Ürgüp Meydanı’nda birbirinden ünlü isimler konserler düzenlendi. Simge Sağın, Madrigal, Hey! Douglas, 90’lar Türkçe Pop, Anadolu Ateşi, Murat Dalkılıç, Ziynet Sali, Sinan Akçıl, Alişan ve Oğuzhan gibi isimler Göreme Festival Alanı’nda sahne aldı. Alanda gerçekleştirilen etkinliklere Nevşehirliler coşkuyla katılım sağladı. Aynı zamanda Ürgüp Meydanı’nda da Kubat, Yavuz Bingöl ve Resul Aydemir gibi ünlü isimler festival heyecanını yaşattı.

Festival havasını çocuklar doyasıya yaşadı

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar eğlencenin yanında sanat ve kültürle de buluştu. Yaklaşık 43.000 çocuk; Kaptan Pengu, Şirinler, Rafadan Tayfa gibi çizgi film kahramanlarının tiyatro oyunlarını izleme fırsatı buldular.

Paşabağları Vadisi’nde hafızalara kazınacak konserler

Paşabağları Vadisi’nin büyüleyici atmosferinde unutulmaz konserler gerçekleştirildi. Festivalin gala konseri Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirildi. Gala konserinden sonra en büyük ilgiyi Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri konseri gördü. 9 gün boyunca gerçekleşen tüm konserleri yaklaşık 620.000 kişi katılım sağladı.

Avanos Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen tiyatro oyunları ve konserlere ünlü isimler katılım sağladı. “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar”, “80’ler Melodileri”, Muhlis Berberoğlu “Anatolian Spaceship Project”, Okay Temiz, Umut Akyürek konserleri ile Kürşat Tamer’in “Bozkırdan Nişantaşına Bir Türkü Hikayesi”, Süheyl ve Behzat Uygur’un “Hey Gidi Günler”, Nazan Kesal’ın “Yaralarım Aşktandır” tiyatro oyunları binlerce kişi tarafından izlendi.

Peribacaları figürlü balonlarla renklendi

Nevşehir’de düzenlenen, “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” kapsamında, 12 ayrı ülkeden 22 figürlü balon Kapadokya semalarında süzüldü. Göreme’de düzenlenen etkinlikte sabahın ilk ışıklarıyla uçuşa hazırlanan figürlü balonlar, ortaya renkli görüntüler çıkardı. Peribacalarının ve balonların oluşturduğu görsel şöleni izlemek isteyen yerli ve yabancı turistler ise bölgede yoğunluk oluşturdu.

Sergiler yoğun ilgi ile karşılandı

Festival sürecinde tarihi mekânlarda sergiler düzenlendi. Aralarında Refik Anadol, Devrim Erbil gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin de yer aldığı 10 sergiyi festival boyunca yaklaşık 65 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 19-27 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’da Sümela Kültür Yolu ve Erzurum’da Palandöken Kültür Yolu festivalleri ile devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir