Kanada’nın göz alıcı gölü: Moraine

Kanada’nın Banff Milli Parkı’nın içerisinde yer alan Moraine Gölü, doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor.

Moraine Gölü, Wenkchemma Range’nin on dağ zirvesi ile çevrili ve buzullardan besleniyor.  Aynı zamanda Moreine Gölü, Valley of the Then Peaks Vadisi üzerinde bulunuyor.

Turkuaz rengindeki Moraine Gölü, bin 884 metre yüksekliğinde yer alıyor. Sahip olduğu yükseltiyle ziyaretçilerin başını döndüren Moraine Gölü, doğanın bize sunduğu nimetler arasında. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, bu doğa harikası gölü görmek için Kanada’ya gidiyor. Yemyeşil vadi içerisinde bulunması da burayı muhteşem kılıyor.

Doğasıyla, bitki örtüsüyle, balta değmemiş ormanlarıyla cennetten bir köşeyi andıran Moraine Gölü, ziyaretçilerine birçok aktivite yapma imkanı da sunuyor. Ziyaretçiler gölün büyüsüne kapılıyorlar ve tekneyle göle açılıyorlar.

Böylesine eşsiz bir manzaraya sahip olan gölün çevresi de kendisi gibi muazzam. Doğaseverler gölün çevresinde bulunan Banff Milli Parkı’nda doğa yürüyüşüne çıkıyorlar. Aynı zamanda parkta bulunan kamp alanlarında konaklayabiliyorlar.

Kuş cıvıltıları eşliğinde Moraine Gölü’nde gezintiye çıkan ziyaretçiler, kendilerini huzurun tam ortasında buluyor.

Banff Milli Parkı, bitki çeşitliliğiyle ve canlı türüyle de yaşam alanını oluşturuyor. İçerisinde birçok bitki çeşidinin ve hayvan türünün yaşadığını söyleyebiliriz.

Dağ tırmanışı yapmak isteyen turistler, hem gölü çevreleyen dağları hem de vadiyi tercih ediyor. Doğayla iç içe olmak istiyorum diyorsanız, Kanada’da bulunan Moraine Gölü’nü tercih edebilirsiniz.

Banff Milli Parkı’nın içerisinde kamp yaparak konaklayabilirsiniz. Kamp yapmak benlik değil derseniz, Banf Milli Parkı’nın içerisinde konaklayabileceğiniz butik oteller de bulunuyor. Bu otellerde konaklamak ise sizin için harika bir deneyim olacak. Odalarda bulunan şöminenizi yakıp, karşısında kahve yudumlamak istemez misiniz? Eğer isterseniz bu konaklama şeklini tercih edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir