Sivas Zara Canova Gölleri

Kamp severlere yeni rota önerisi: Canova gölleri

Kamp severlerin birçoğu Google’a muhakkak “kamp yapılacak yerler, nerede kamp yapılır” yazmıştır. Karşınıza birbirinden farklı siteler çıkmış olabilir ama hemen hemen pek çoğunun içeriği aynı. Sürekli aynı yerler önerilmiş. İçlerinden sıyrılan bir kaç site olaya el atıp farklı bölgeleri araştırmış ve listeye yeni kamp alanları eklemiş. Şimdi herkes tarafından bilinen, yazılan, anlatılan kamp alanlarını kenara bırakıp sizi çok farklı bir yere götürüyoruz.

SİVAS’IN NAZAR BONCUĞU: CANOVA GÖLLERİ

Sivas’ın Zara ilçesinde yer alan Canova köyü doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken bir yer. Özellikle de köyde bulunan 3 göl görenleri kendine hayran bırakıyor. Birbirinden güzel bu 3 gölün genel adına ise Canova gölleri deniliyor.

HADİ KAMPA CANOVA’YA!

Kamp alanı denilince genelde akıllara gelen Akdeniz ve Ege sahilleri özellikle pandemi dönemiyle birlikte oldukça kalabalık hale gelmeye başladı. Bununla birlikte kamp severler, daha rahat edebilecekleri, daha huzurlu kamp alanları araştırmaya başladılar. Tam da bu noktada henüz yeni yeni keşfedilmeye başlayan “Sivas’ın nazar boncuğu” olarak adlandırılan Canova gölleri akıllara geliyor.

Fotoğraf: instagram.com/ahmet.erdem

Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan doğa harikası Ağgöl, Karagöl ve Kızılçan gölleri yakın zamanda kamp tutkunları tarafından sıkça tercih edileceğe benziyor.

Fotoğraf: instagram.com/ahmet.erdem
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir