Julius Sezar’ın ‘Veni, vidi, vici’ dediği yerdeki ağaç tüneli mest ediyor

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Tokat-Zile Karayolu’nda kavak ağaçlarının oluşturduğu tünelde renk cümbüşü yaşanıyor.

Bağlarbaşı köyü yakınlarında yolun iki tarafında da bulunan kavak ağaçları doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor. Ağaç tüneli oradan geçenlere hazan mevsiminin tüm renklerini sunuyor.

Sürücülere tünel hissini veren kavak ağaçları, yolculuk yapanların dikkatinden kaçmıyor. Sarı kahverengi ve yeşil tonlarının hakim olduğu yol, havadan görüntüsüyle doğanın güzelliğini gözler önüne seriyor.

Şehir merkezinin 67 kilometre batısında yer alan Zile ilçesi Orta Karadeniz bölgesinde olması nedeniyle, güzel manzaralar sunuyor. Tarihte büyük öneme sahip olan Zile ilçesinin tanınmasındaki bir diğer neden ise, Jül Sezar’ın meşhur sözü olan ‘Veni, vidi, vici’, çevirisiyle ‘Geldim, gördüm, yendim’ sözünü söylediği yer olduğu iddia edilmesidir.

“Sonbaharın gelmesiyle yaprakların rengi değişti”

Sonbaharın gelmesiyle birlikte renk cümbüşü oluştuğunu belirten Köy sakini Duran Durur, “Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip burası. Kışın daha farklı yazın daha farklı oluyor. Yaz aylarında ve bu aylarda düğün fotoğrafı için gelen çok oluyor. Sonbaharın gelmesiyle yaprakların rengi değişti, kuruyanlar düşmeye başladı. Burası Tokat, Zile, Pazar ve Turhal ilçelerine ulaşım sağlayan bir yol buradan ilk defa geçenler oldukça şaşırıyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir