Japonya’nın en huzurlu köyü: Shirakowa-go

Japonya’nın Gifu bölgesinde yer alan ve Unesco’nun Dünya Miras Listesi’nde bulunan Shirakowa-go köyü, doğal güzelliğiyle ve atmosferiyle Japonya’nın en huzur dolu köyü olarak biliniyor.

Japonya’nın eski Gassho tarzı evlerini barındıran köy, adeta bir masal diyarı gibi görünüyor. Ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkaran Shirakowa-go köyü, dağlarıyla ve yemyeşil bitki örtüsüyle ön plana çıkıyor.

Huzur bulmak isteyenlerin ilk durağı olan Shrikowa-go, dik eğimli sazdan çatılı evleriyle ve dut ağaçlarıyla, pirinç tarlalarıyla geleneksel bir yaşam biçimini bize sunuyor. Evlerin yapısının dik olması da yoğun kış şartlarından kaynaklanıyor.

Eski Japonya kültürünü olduğu gibi günümüze taşıması ve orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmemesi, bu köyü diğer köylerden daha farklı kılıyor. Yerli halk geçmişteki gibi geçimini dut ağacı, ipekböceği ve pirinç yetiştiriciliğinden sağlıyor.

Shirakowa-go ziyaretinizde geleneksel Gassho tarzı evlerinde de konaklayabilirsiniz. Aynı zamanda kamp yapmak isteyenler için, kamp alanların da bulunduğunu söyleyebiliriz.

Huzuru bulmak isteyenlerin ziyaret ettiği bu köy, her mevsim muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Parıldayan pirinç tarlalarının güzelliği, dağların görkemli yapısı, evlerin tarih kokması ziyaretçilerimi adeta büyülüyor. Köyü ziyaret ettiğinizde yemyeşil alanlarda doğa yürüyüşüne çıkabilir, huzuru içinize işleyebilirsiniz.

Sade bir hayat süren geleneksel Shirakowa-go köyünü ziyaret ettiğinizde büyüsüne kapılacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir