Japonya’nın 20 metre derinlikteki devasa kar koridoru tekrar ziyarete açıldı

Japonya’daki Yuki no Otani adlı dev kar koridoru, kapalı kaldığı sürenin ardından yeniden meraklılarını ağırlamaya başladı.

Japonların kutsal olarak gördükleri üç dağdan biri olan Tateyama Dağı yakınlarındaki dev kar koridoru, 15 Nisan’dan itibaren gezginlere yeniden açılıyor.

Büyük kar vadisi anlamına gelen Yuki no Otani adındaki 500 metre uzunluğundaki karla kaplı patika, Tateyama Kurobe Alp Rotası’nın en yüksek noktasında, 20 metreye kadar yükselen kardan duvarlarla çevrili.

Japonya'da 20 metre derinlikteki kar koridoru yeniden ziyarete açılıyor - 2

“Japonya’nın Çatısı” olarak adlandırılan ve Tokyo’nun kuzeyindeki Toyama ve Nagano vilayetleri boyunca uzanan 90 kilometrelik gezi rotası, 3015 metrelik Tateyama Dağı ve 2478 metrelik Akazawa-dake Dağı zirvelerinin inanılmaz manzaralarını sunuyor.

Bu manzaranın içinde Japonya’nın en yüksek kaplıcasından ülkenin en yüksek şelalesine kadar her şey var.

Rotada en cezbedici ayrıntı 25 Haziran’a kadar açık kalacak olan koridordaki yaklaşık 20 dakika süren kar yürüyüşü.

Japonya'da 20 metre derinlikteki kar koridoru yeniden ziyarete açılıyor - 3

Karla kaplı Tateyama Toll Yolu’nda kar küreme makinesi süren görevlilerin aylarca süren yorucu çalışmalarının sonucu turistik cazibe merkezi oluştu.

Japonya'da 20 metre derinlikteki kar koridoru yeniden ziyarete açılıyor - 4

Turistik cazibe merkezi, karla kaplı Tateyama Toll Yolu’nda kar küreme makinesi süren görevlilerin aylarca süren yorucu çalışmalarının sonucu oluştu.

Yuki no Otani yürüyüş yolunun açılışı aynı zamanda kış sonunda tüm Tateyama Kurobe Alp Rotası boyunca trafiğin yeniden başlayacağına işaret ediyor.

Japonya'da 20 metre derinlikteki kar koridoru yeniden ziyarete açılıyor - 5

Bölgedeki diğer ilgi çekici yerler arasında yürüyüş tutkunlarına Tateyama sıradağlarının bir parçası olan Tsurugi Dağı’nın güzel manzarasını sunan Panorama Yolu da var. Burası 7 Mayıs’a kadar açık olacak.

Japonya'da 20 metre derinlikteki kar koridoru yeniden ziyarete açılıyor - 6

Gezginler ayrıca Japon Alpleri’nin panoramik manzarasını sunan bir gözlem noktasına sahip olan Daikanbo İstasyonu’ndaki Kar Kamakura’yı (Japon iglosu) ve Kar Tüneli’ni de ziyaret edebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir