İznik’te gezilecek tarihi yerler

Osmanlı’dan izler taşıyan kadim şehir İznik’te gezilecek tarihi yerler bir hayli yer tutuyor. Günümüzde ziyaretçiler yüzyıllar öncesine ait olan tarihi eserleri büyük keyifle geziyor. Mimarisi muhteşem olan yapıtlar döneme ışık tutuyor. İstanbul’a yakın gezilecek yerler içerisinde bulunan İznik hafta sonu çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

1. Murat Hamamı

1. MURAT HAMAMI

Osmanlı hükümdarı 1. Murat zamanında yapılan hamam İznik’te merkezi bir konumda bulunuyor. Ulaşımı da kolay olduğu için herkesin İznik gezisinde uğrak yeri konumunda. Hamam içerisinde müze de bulunuyor. Hamamın mimarisini inceleyebilir ve içerisindeki müzede yer alan el sanatlarını da inceleyebilirsiniz.

Yeşil Camii

YEŞİL CAMİİ

Yeşil Camii İznik’te gezilecek tarihi yerlerin başında geliyor. Harika bir mimari ve görünüme sahip. Aynı zamanda İznik çinileri ile süslenmiş minaresi de dikkat çekiyor. Yeşil çini mermerler camiye adını vermiş. Çok eskilerde Yeşil Camii’nin bulunduğu bu meydanda külliye bulunuyordu. Cami de külliyenin bir parçası.

Antik Su Yolu

ANTİK SU YOLU

Tarihin bilinen en uzun su yolu olma özelliği buraya ait. Roma Dönemi’nden kalan tarihi su yolu herkesin merak ettiği bir yer. İznik’te gezilecek tarihi yerler içerisinde ilk sıralarda yer alıyor.

Su altı bazilikası

İZNİK GÖLÜ SU ALTI BAZİLİKASI

Zaman zaman sudaki azalma sebebiyle bazilika ortaya çıksa da yılın büyük bölümünü su altında geçiriyor ve dalış takımıyla gezilen harika bir yer oluyor. Su altı arkeolojisinin bir parçası olan bazilika herkesi hayran bırakıyor.

İznik Ayasofya Camii

AYASOFYA CAMİİ

Kiliseden camiye çevrilen Ayasofya Camii bir tane de İznik’te bulunuyor. Mimarisi ve içerisindeki fresklerle dikkat çeken tarihi yer binlerce yıl ötesinin mimarisini günümüze taşıyor. Ülkemizde görülmesi gereken Ayasofya Camii’lerden sadece birisi İznik’te bu tarihi yapı oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir