İzmir’in en temiz plajlarından Pırlanta plajı

Pırlanta plajı ülkemizdeki en güzel plajlarda birisi olarak öne çıkıyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin çok memnun ayrıldıkları plajların başında geliyor.

Herkes tarafından oldukça beğenilen bu plaj, İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunuyor. Plajın bir özelliği de denizinin çok temiz olması.

Plaja, Çiftlikköy beldesini geçtikten sonra kolayca ulaşılabilir. Pırlanta adını ise pırlanta gibi parlayan kumlarından alır. Ayrıca SİT alanı olarak ayrılan bölge muhteşem bir manzaraya da sahiptir.

Sahilin uzunluğu ortalama olarak 450 metre ile 500 metre kadar olan bu plajın suyu genellikle çok berrak fakat yaz aylarında aşırı kalabalık günlerde suyun biraz bulanık olduğu da görülüyor.

Denizin dibi kumla kaplı ve 200 metre boyunca sığ bir yapıya sahiptir. Bu özelliği ile de yeni yüzme öğrenenler için oldukça idealdir.

Pırlanta plajında kamp yapmak isteyenler hafta sonu kalabalık nedeniyle zorlanabilirler ancak hafta içi kamp alanı oldukça tenhadır. Burada kamp alanı halka açık ve tamamen ücretsizdir. Kamp alanı denize oldukça yakın olmakla birlikte ortam her zaman temizdir.

Pırlanta plajına giriş ücretsizdir. Plajda istediğiniz bir alana havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir