İzmir’in kıyılarında gece dalışları düzenleniyor

Ege’nin gözde merkezlerinden biri olan İzmir’in Karaburun ilçesi kıyılarında gece dalışları düzenleniyor.

İzmir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bir yarımada olan Karaburun, su altının güzelliklerini gün batımı sonrası keşfetmek isteyen dalgıçları ağırlıyor.

17 farklı noktadan dalış yapma imkanı bulan dalgıçlar, orfoz, akya, deniz tavşanı, orkinos, çipura, ahtapot ve müren balığı gibi su altının renkli canlılarıyla karşılaşma şansını yakalıyor.

Coğrafi yapısı, zengin su altı yaşamı ve batıklarıyla dalış sporcularının uğrak adresleri arasında bulunan bölgede yapılan dalışlarda, gündüz çok fazla görünmeyen canlıların yanı sıra su altı canlılarını izleme imkanı yakalanıyor.

Türkiye kıyılarında en fazla su altı canlısının görülebildiği noktalardan biri olan Karaburun, gece dalışlarına uygun olan 5 noktada  yerli ve yabancı dalgıçları kendisine çekmeye devam ediyor.

Karaburun Dalış Merkezi Eğitmeni Hamdullah Aras, “Gece dalışlarıyla bölgeye olan farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Gece dalışlarında onlarca makro canlı görülebiliyor. Bu dalışlarda anemon, karavida, deniz yıldızı, deniz tavşanı, tüplü kurt, yılan balığı, deniz çıyanı ve kalamar gibi türleri gözlemleme imkanı var. Ayrıca gece dalışlarında ultraviyole ışıklar kullanıldığında fosforlu yapısı olan canlıların nasıl renk değiştirdiğini, çıplak gözle algılanamayan renklere büründüğünü de görme imkanımız oluyor. Bu ise çoğu zaman bize masalsı bir görsel sunuyor.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir