İtalya tarihi mekanlarıyla geçmişe ışık tutuyor

İtalya’ya turist olarak giden ziyaretçilerin en fazla ilgi duyduğu mekanlar, sundukları eşsiz güzelliklerin yanında tarihe de ışık tutuyor.

İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 1
Alışveriş ve moda kenti olarak bilinen Milano, dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapıyor. Milano'da Kral Vittorio Emanule tarafından 18. yüzyılda inşa edilmiş Galeria Alışveriş Merkezi ve merhum Türk soprano Leyla Gencer’in sahne aldığı ünlü La Scala Operası, Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında bulunuyor.
İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 2

Milano’nun kuzeyinde bulunan ve ismini kıyısında kurulduğu gölden alan Como şehri ile Garda Gölü’ne ev sahipliği yapan Sirmione kasabası, begonvil ve limon kokulu sokaklarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 3
İtalya'nın Po’dan sonra en büyük nehri Adige üzerine kurulan Verona'da, sanatsever turistlerin opera izlemek için yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği ülkenin ikinci büyük amfi tiyatrosu Arena di Verona bulunuyor. Şehir, Shakespeare’in eserine konu olan Romeo ve Juliet’in heykellerine sarılıp fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin uğrak yeri oluyor.
İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 4

Venedik ise San Marco Meydanı, kiliseleri, kuleleri ve kanallarıyla dünyanın ilgi çekici destinasyonlarından biri olarak Türk turistlerin de tercih ettiği kentlerden birisi oldu.

İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 5
Çizgi film karakteri Pinokyo ile edebiyatçı Dante’nin memleketi Floransa, resim ve heykel sanatına öncülük eden Rönesans’ın en önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Duomo ve Senyörler Meydanlarıyla dikkat çeken kentte yapımı 600 yıl süren Santa Maria Novelle Kilisesi, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 6

Üzüm bağları ve zeytin bahçeleriyle ünlü Toskana bölgesinin önemli şehirlerinden olan San Gimignano, etrafı surlarla çevrilmiş ve çok iyi korunmuş bir Orta Çağ kasabasıdır.

İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 7
Siena’da bulunan Campo, Avrupa’nın en büyük Orta Çağ meydanıdır. Şehir, 500 yıldır yapılan Palio at yarışlarıyla meşhurdur.
İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 8

Türk turistlerin turizm firmaları rehberliğinde en çok tercih ettiği yerler arasında adı Arjantin’in efsane futbolcusu Maradona ile de anılan Napoli kenti yer alıyor.

İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 9
M.S. 79 yılında Vezüv Yanardağı patlaması sonucu yok olan Pompei’deki yapı ve insan kalıntıları, üstlerini örten kül tabakası nedeniyle günümüze kadar ulaşmıştır.
İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 10

Başkent Roma’nın sembolü olan tarihi amfitiyatro Kolezyum, tanrıların tapınağı Pantheon ve Aşk Çeşmesi, turistlerin en önemli buluşma noktaları arasında yer alıyor.

İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar - 11
Roma'nın içine gömülü bağımsız bir devlet olan 44 kilometrelik Vatikan ise Katolik Hristiyanlığın merkezi olması nedeniyle dini turizmin Avrupa’daki en ilgi çekici noktasıdır.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir