İsviçre’nin masal diyarını andıran köyleri

Batı Avrupa’da yer alan ve Alp Dağları’yla çevrili olan İsviçre, her mevsimde kartpostallık görüntülere ev sahipliği yapıyor. İsviçre’nin masal diyarını andıran birçok köyü bulunuyor. Bu köyler hem tarihi mekanlarıyla hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

İsviçre’nin denize kıyısı yok fakat bünyesinde bulundurduğu nehir ve akarsular denizi aratmayacak cinsten. Yemyeşil bitki örtüsünün arasında usul usul akan göl ve nehirler ziyaretçilerinde hayranlık uyandırıyor.

Doğaseverlerin rotasını oluşturan İsviçre köyleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Masalsı görünüme sahip olan bu köyler, ziyaretçileri tarafından hayranlıkla geziliyor.

Hem doğayla iç içe olmak hem de köy havası almak istiyorsanız, İsviçre köyleri tam size göre!

Sizler için İsviçre ziyaretinizde gezebileceğiniz köyleri keşfettik. Haydi gelin, cezbedici güzellikteki köylere gezintiye çıkalım.

SPİEZ KÖYÜ

İsviçre’deki Spiez Thun Gölü’nün kenarında bulunan Spiez köyü, ziyaretçilerine huzur vadeden köyler arasında yer alıyor. Gürül gürül akan gölün kenarında konumlandırılmış Spiez köyü, muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Bir taraftan turkuaz rengindeki göl suyu, bir taraftan ise görkemli dağ manzarası Spiez köyünü vazgeçilmez kılıyor.

Spiez köyü için İsviçre ziyaretinizde kesinlikle ziyaret etmeniz gereken köylerden bir tanesi diyebiliriz.

Spiez ziyaretinizde birçok aktivite yapabilirsiniz. Özellikle dağcıların her yıl rotasını oluşturan Spiez köyü, bunun için adeta biçilmiş bir kaftan. Aynı zamanda göle tekneyle açılabilirsiniz. Spiez köyünde doğayla bütünleşebileceksiniz.

Spiez köyünde bir de kale bulunuyor. Kalenin içerisinde yaklaşık 1000 yıllık tarihe sahip kilise yer alıyor. Ziyaretinizde hem kiliseyi gezebilirsiniz hem de köyün enfes manzarasını buradan görüntüleyebilirsiniz.

MORCOTE KÖYÜ

Orta Çağ’da önemli bir liman olan Morcote köyü, günümüzde turistlik bir köy olarak biliniyor. Köyün içerisinde birçok tarihi yapı bulunuyor. Morcote köyündeki tarihi evler, Arnavut kaldırımlı dar sokaklar ve sahil boyunca uzanan kafe ve restoranlar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Köyü vazgeçilmez kılan ise masmavi renkteki Lugana Gölü. Yerel halk ve ziyaretçiler gölde tekne turlarına çıkıyor. Eğer dilerseniz ziyaretinizde göle açılabilirsiniz. Sizin için harika bir deneyim olacağına eminiz.

Morcote köyündeki; malikaneler, Santo Mario del Sasso Kilisesi, Torre del Capitone Palace görülmeye değer yapılar arasında yer alıyor.

GRUYERES KÖYÜ

Batı İsviçre’nin en güzel köyü seçilen Gruyeres, Orta Çağ’dan günümüze kadar miras kalan köyler arasında bulunuyor. Gruyeres hem çikolatasıyla hem de peyniriyle ün salmış bir köy.

Saane Nehri’nin hemen kıyısında yer alan Gruyeres köyü, süslü evleriyle, rengarenk çiçeklerle bezeli sokaklarıyla masal diyarını andırıyor. 800 metre yükseklikte konumlandırılmış olan Gruyeres köyü, tarihi yapılarıyla da ön plana çıkıyor.

Köyün tepesinde 13.yüzyılda inşa edilmiş Gruyeres Şatosu yer alıyor. Geçmişte paylaşılamamış olan bu şato, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Gruyeres Şatosu’nu ziyaret ettiğinizde köyün tarihini de öğrenebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler için köyün tarihini anlatan slayt gösterisi bulunuyor.

Saane Nehri’nin hemen kıyısında restoran ve kafeler de var. Burada karnınızı köyün yöresel yemekleriyle doyurabilirsiniz.

Gruyeres köyüne geldiğinizde mutlaka ama mutlaka peynirinin ve çikolatasının tadına bakın. Hatta sevdiklerinize ve kendinize yanınızda götürmek için satın alabilirsiniz.

Meşhur peynir diyarına geldiğinizde İsviçre’ye ait fondü yemeden ayrılmayın.

LAUTERBRUNNEN KÖYÜ

Muhteşem bir dağ köyü olan Lauterbrunnen, 72 farklı şelalesiyle etkileyici bir köy. İsviçre’nin diğer köylerine ulaşım sağlamak için Lauterbrunnen köyünde teleferik ve tren istasyonu yer alıyor. Eşsiz bir manzara eşliğinde teleferik turuna da çıkabilirsiniz.

Lauterbrunnen köyündeki patika yolları takip ederek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Yürüyüşünüzde adeta dans ederek akan Staubbach Şelalesi’ni göreceksiniz. Bu şelale karşısında dinlenip, yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Rakımı en düşük olan ve dağların ortasındaki vadiye kurulmuş olan Lauterbrunnen köyü, İsviçre’nin en ünlü köylerinden biri. Konumu gereği ulaşıma da elverişli olan köyü ziyaret ettikten sonra diğer köylere de yolculuğa çıkabilirsiniz.

Lauterbrunnen köyünde konaklamak isterseniz, kalabileceğiniz otellerde yer alıyor. Aynı zamanda kamp yapabileceğiniz alanlar da var.

Lauterbrunnen ziyaretinizde İsviçre’ye özgü peynir suflesinin ve yöresel yemeklerin tadına bakmanızı öneriyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir