İsviçre veya Kanada değil! Çıldır Gölü’nde harika artistik buz pateni gösterisi

İstanbul’dan gelen artistik buz pateni sporcuları, Ardahan Üniversitesi araştırma görevlisi Volkan Özkan’ın daveti üzerine Çıldır Gölü’nde unutulmaz bir gösteriye imza attı. 38 kişilik ekip, kış aylarında donan gölün üzerinde, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bir ortamda artistik buz pateni performansı sergiledi.

Sporcular, gölün donmuş yüzeyindeki karları temizleyerek kendilerine bir alan oluşturduktan sonra kıyafetlerini giyip seyircilerin de katılımıyla gerçekleşen etkileyici bir gösteri sundu. “Patenle buz dansı” yapan ekip, bölgedeki turistler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Artistik buz pateni antrenörü Burak Karakaş, geçen yıl başlayan geleneği bu yıl 38 kişilik bir ekiple sürdürdüklerini anlattı. Çıldır Gölü'nün doğal buz pistinin muazzam atmosferini vurgulayan Karakaş, Türkiye'nin bu potansiyeliyle uluslararası arenada da dikkat çekebileceğini söyledi.

Sporculardan Kumsal Belin, Çıldır Gölü'nü sosyal medyada gördükten sonra her zaman bu deneyimi yaşamak istediğini söyleyerek, "Buzun üzerine korkuyla çıktım ama güvenli olduğunu gördüm. Kendimi mutlu hissettim ve getirebildiğim kadar insanı buraya getireceğim." şeklinde konuştu.
İpek İşken de takım olarak geçirdikleri keyifli günü paylaşarak, "Doğal buzda kaymak çok güzel, özgür hissettiriyor. Gökyüzü altında kaymak paha biçilemez bir duygu. Bu deneyimi yaşamayan herkese tavsiye ederim." dedi. Doğal güzellikleriyle öne çıkan Çıldır Gölü, buz pateni sporuyla birleştirerek bölge turizmine katkı sağlayacak.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir