İşte 2024’e hareketli girecek şehirler!

Abant, Safranbolu, Amasra, Sapanca ve Taraklı 2024’e hareketli girecek şehirler arasında bulunuyor

Doğal güzellikleriyle tanınan Bolu’daki Abant Gölü, Karabük’ün tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Safranbolu, Bartın’ın büyüleyici doğasıyla ilgi toplayan ilçesi Amasra ile Sakarya’nın turizm merkezleri Sapanca ve Taraklı, yılbaşında misafirlerini ağırlayacak

Bölgede hizmet veren bir otelin yetkilisi İbrahim Bayram, “Bölgede bir hafta önce 40 santimetre kar vardı. Meteoroloji verilerine göre yılbaşında karlı olacağını görüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de Abant’ta yeni yılı karla karşılamayı istiyoruz.” diye konuştu.

Safranbolu yılbaşını dolu dolu geçirecek

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesi, “tarihte yolculuk” yaparak girecek.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Bu, ilçeyi güçlendirecek, hareketlendirecek ve renklendirecek. Acentelere de programı ilettik. Hafta sonu günübirlik veya konaklamalı bu program için gelecek konuklar da olacak. Dolayısıyla Safranbolu’nun yılbaşını da renkli, hareketli ve dolu geçirmesini hedefliyoruz ve öyle bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yüzde 60 civarında kısmi rezervasyon yoğunluğumuz var”

Amasra Kalesi ile 2013’te UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edilen, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzellikleriyle Amasra da yeni yılda misafirlerini ağırlayacak.

Sapanca ile Taraklı’da yeni yıl heyecanı yaşanacak”

Sakarya’nın turizm merkezi Sapanca ile tarihi konaklarıyla ünlü Taraklı ilçesi, yeni yılı yerli ve yabancı misafirleriyle karşılayacak.

Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örneklerinden tarihi konakları, el sanatları ve yöresel zenginlikleriyle yerli yabancı ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alan Taraklı’da da yeni yıl heyecanla karşılanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir