İstanbul’un komşusu Sapanca’daki kamp alanları

İstanbul’un arka bahçelerinden olan Sapanca, yeşil ve mavinin en güzel buluşma noktalarından birisi. Sakarya’ya bağlı olan dingin ruhlu bu ilçede birbirinden güzel doğa manzaralarına seyre dalacağınızı söyleyebiliriz. Kamp yapmayı sevenler için adeta bir cennet olan Sapanca’da birçok kamp alanı bulunuyor. Üstelik isterseniz çadır, isterseniz karavan kampı yapabileceğinizi ekleyelim. Özellikle İstanbul’a yakınlığı ve kolay ulaşım avantajlarıyla hafta sonu kaçamakları için odak noktası haline gelen Sapanca’da yeşil doğa içinde kamp yapabilir, uzun yürüyüşlere çıkabilir, balık tutabilir, yoğun temponuza bir soluk olası verebilirsiniz…

Sapanca Gölü Kamp Alanı

İlçenin ismini aldığı Sapanca Gölü özellikle hafta sonları hem Sakarya hem de yakın şehirlerden her yaştan ziyaretçilerin yürüyüşe, dinlenmeye, pikniğe ya da kampa geldiği bir destinasyon. Şehrin ortasında harika bir soluk alanı olan Sapanca’da kamptan bisiklet turuna, piknikten doğa yürüyüşüne kadar yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Sapanca Gölü kıyısında kamp yapmak istiyorsanız kendinize göre uygun noktalar bulabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeden kampınızı kurabilir, ihtiyaçlarınızı çevredeki market ve işletmelerden karşılayabilirsiniz. Giriş alanı ücretli piknik ve kamp alanları da bulunuyor. Buralarda çocuk oyun alanları ve otopark hizmetleri de mümkün. Dahası balık tutmayı seviyorsanız Sapanca Gölü’ne kampa gelirken yanınıza mutlaka olta takımınızı da alın, gölde balık tutabilirsiniz. Sizce de Sapanca’da keyifli bir kamp tatili için tüm liste tamamlanmamış mı?

Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

Sapanca Gölü’nün kıyısında ilçe merkezine oldukça kısa bir mesafede bulunan Kırkpınar Sahili, gölün en güzel yerlerinden birisi. Gün doğumunda ve batımında eşsiz bir manzara sunan Kırkpınar’da yürüyüş yapmak ve kamp atmak için ideal alanlar bulunuyor. Sahil boyunca hem yürüyüş hem de bisiklet yolu bulunuyor. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamanı için birçok işletme, market ve büfe bulunuyor. Kırkpınar’da nereye kamp atılır diye soracak olursanız size yürüyüş yolunun iç taraflarında kamp atmaya uygun düz yeşil alanlar olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu alanlar ücretsiz ve yerleşim noktalarına uzakta bulunuyorlar.

Soğucak Yaylası

Sapanca’ya bağlı olan Soğucak Yaylası, bölgenin en sevilen kamp alanlarından birisi. Soğucak Yaylası’na çıktığınızda Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasını kuş bakışı görecek ve etrafı keşfetmenizi sağlayacak birçok patika yolla karşılaşacaksınız. Kamp ve doğa yürüyüşü için oldukça elverişli bir destinasyon olan bu yaylada güne keyifli bir doğa yürüyüşüyle başlayabilir, ardından gözünüze kestirdiğiniz uygun bir noktaya çadırınızı kurabilirsiniz. Yaylada çadırınızı kurabileceğiniz düz alanlar bulunuyor. Ancak buraya kamp atmaya gitmeden önce bilmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Öncelikle yaylaya çıkan yolun toprak ve çukurlu, engebeli olduğunu ve altı alçak bir binek aracın buraya çıkmak için uygun olmayacağını paylaşmak isteriz. Diğer yandan karavan için pek de iyi bir tercih olmayacaktır Soğucak Yaylası, en makulü bir arazi aracı ile gelmeniz olacaktır. Buraya kampa gelmeye karar verdiğinizde kamp alanına çıkmadan önce ilçe merkezinden tüm ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz. Yaylada herhangi bir işletme, tuvalet ve çeşme gibi olanak bulunmuyor. Bu nedenle kalmayı planladığınız gün sayısına göre yiyecek ve içecek getirmenizi öneririz. Tüm bunlara karşılık tatminkar bir manzara, bolca temiz hava ve sakinlik sizi bekliyor.

Koru Kamp Alanı

Sapanca ilçe merkezinde bulunan bir diğer kamp alanı Koru Kamp Alanı, yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılamanızı sağlıyor. Kavak ağaçları arasında, geniş bir düzlük alana sahip olan bu alan çadırın yanı sıra karavan kampı için de uygun bir nokta. Girişi ücretli olan kamp alanında, piknik masaları, tuvalet, elektrik gibi hizmetler de bulunuyor. Dingin bir sabaha uyanacağınız Sapanca’da huzur dolu bir kamp tatili sizi bekliyor.

Maşukiye

Şehir yaşamının kaosundan birkaç gün de olsa uzaklaşıp doğayla iç içe kalabileceğiniz bir diğer harika kamp alanı da Maşukiye’de bulunuyor. Kartepe Dağı’nın eteklerine kurulan Maşukiye, Sapanca’ya komşu ilçe konumunda. Burada uzun bir kahvaltı keyfi yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, piknik anıları oluşturabilir istersen de ücretli kamp alanlarına giriş yaparak Maşukiye’nin huzur dolu sabahına uyanabilirsiniz.

Çiğdem Yaylası

Tüm yoğunluğunuz ve yorgunluğunuza karşı kendinizi çam ormanları arasında yürüyüş yapabileceğiniz, tertemiz havadan başınızın döneceği, kulaklarınızda kuş seslerinin çınlayacağı bir ortamda düşünün… İşte iğdem Yaylası’nda tüm bunları yakalamak mümkün! Üstelik çadırınızı kurabileceğiniz uygun düz bir alanda kampınızı da atabilirsiniz. Sapanca’ya yaklaşık bir saat uzaklıkta Hendek mevkiinde bulunan Çiğdem Yaylası’nın tam ortasında kıvrımlı bir göl alanı bulunuyor; etrafı ise sık çam ormanı ile çevrili. Tipik Karadeniz yayla mimarisinin karakteristik özelliğini yansıtan yayla evlerinin sakinleri genellikle yaz aylarında yaylaya çıkıyorlar. Buraya çıkmadan önce yakın mesafede bulunan Yeniyayla Köyü’nden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Su ihtiyacınız içinse yayla çeşmesini kullanabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanı fırsatı sunan Çiğdem Yaylası’nda uygun bulduğunuz düz bir alana çadırınızı kurabilirsiniz. Son olarak yaylaya çıkan yolun son birkaç kilometresi toprak yol, bu nedenle aracınız yol koşullarına uygun değilse aracınızı Yeniyayla Köyü’ne park ederek yürüyerek çıkabilirsiniz.

Karagöl Yaylası Kamp Alanı

Sapanca’ya yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl Yaylası, Taraklı ilçesinde konumlanıyor. Burada yemyeşil çimenler yere seriliyor, etrafını çam ormanları sarıyor ve tam ortasında da masmavi bir gölet bulunuyor. Yayla alanına giriş ücretli ancak alanda bir işletme bulunmadığından yiyecek – içecek ihtiyaçlarınızı mutlaka yaylaya çıkmadan önce temin etmenizi öneririz. İçme suyu ihtiyacınızı buradaki çeşmeden karşılayabilirsiniz ayrıca tuvalet de bulunuyor. Kamp ateşinizi yakmak için odununuzu isterseniz ormandan toplayabilir ya da makul bir fiyat karşılığı yayladan bir çuval satın alabilirsiniz. Karagöl Yaylası’nda tazeleyici bir yürüyüş yapabilir, balık tutmayı seviyorsanız balık tutabilirsiniz. Son olarak yaylaya çıkan yol tamamen asfalt olduğunda her türlü binek aracınızla gelebilir ve kolaylıkla park alanı bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir