İstanbul’dan Aladağlar’a kaçan aile 21 yıldır dağcılık ve rehberlik yapıyor

İnce ailesi, 21 yıl önce İstanbul’un kalabalığından sıkılıp Niğde’de yer alan Aladağlar’ın eteğindeki Çukurbağ köyüne yerleşti. Burada yeni bir hayata başlayan aile, dağcılık ve kaya tırmanışı rehberliği yaparak geçimlerini sağlıyor. Recep İnce ve Zeynep Tantekin İnce, Yıldız Dağcılık Kulübü’nde tanıştıktan sonra hayatlarını birleştirip 2002’de Çukurbağ köyüne yerleşti. Burada kurdukları bungalov işletmesiyle yerli ve yabancı dağcılara rehberlik ediyorlar ve aynı zamanda 12 yaşındaki kızları Pelin İnce ile tırmanış yaparak vakit geçiriyorlar.

Aladağlar’ın dağcılık turizmi potansiyeli hakkında konuşan Recep İnce, bölgenin büyük potansiyele sahip olduğunu ve dağcılığa üniversite yıllarında başladığını belirtiyor. Ayrıca, İstanbul’da yaşamanın zorluklarına dikkat çekiyor ve Aladağlar’ın bu spor için muhteşem bir mekan olduğunu vurguluyor.

Zeynep Tantekin İnce, Aladağlar’ı Türkiye’nin dağcılıkta incisi olarak tanımlayarak bölgenin tanınırlığını artırmak için çalıştıklarını söylüyor. Kızları Pelin İnce ise dağcılığı sevdiğini ve 5 yaşında ilk zirve tırmanışını gerçekleştirdiğini paylaşıyor, hedefinin yurt dışındaki zirvelere tırmanmak olduğunu belirtiyor.

Aile, dağcılığın her yaşta ve ailece yapılabilecek bir spor olduğunu ve kadınların da bu sporu yapabileceğini ancak daha az sayıda kadının bu alanda aktif olduğunu ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir