İstanbul’da yapılabilecek kapalı mekan aktiviteleri

İstanbul her mevsim apayrı bir güzelliğe bürünen şehirlerimizin arasında yer alıyor. Doğal güzellikleriyle ve tarihi mekanlarıyla ün salmış olan İstanbul, her yönüyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

İstanbul ziyaretiniz yağmurlu ve soğuk havalara denk geldiyse size kapalı alanlarda yapabileceğiniz aktivitelerden bahsedeceğiz.

İSTANBUL AKVARYUM

Dünyanın en büyük tematik akvaryumuna sahip olan İstanbul Akvaryum, Bakırköy ilçesinde yer alıyor. Akvaryum, içerisinde barınan birbirinden çeşit deniz canlılarıyla ve yağmur ormanıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

Misafirlerini eğlenceli bir yolculuğa çıkaran İstanbul Akvaryum da 15 bin canlı yaşam sürüyor. Akvaryumda Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 17 tema yer alıyor. Bu 1.2 kilometrelik alanda sizi muhteşem bir gezinti bekliyor.

Su altı dünyasının görüntüsü içerisinde gezintiye çıkmak muhteşem değil mi?

Aynı zamanda ziyaretinizde birçok aktivite yapma imkanınız da bulunuyor. 100 dönüm arazi içerisine kurulmuş olan dev akvaryumda; köpek balıklarıyla dalış yapabilir, balıkları besleyebilir, fotoğraf çekimi yapabilir, dalış eğitimleri de alabilirsiniz. Profesyonel hocalar eşliğinde su altında gezintiye çıkmak sizi heyecanlandıracak.

Rengarenk birbirinden farklı deniz canlılarının olduğu akvaryumda, coğrafi bir rotayı takip edeceksiniz. Bu rota sizi birbirinden ilginç canlı türüne götürecek.

Bu gezinti sırasında acıktığınız zaman içerisinde bulunan restoranda karnınızı doyurabilirsiniz. Kısacası İstanbul Akvaryum, her türlü imkanı size sunacak.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ

Kadıköy ilçesinde bulunan İstanbul Oyuncak Müzesi, Türkiye’deki ilk oyuncak müzesi olarak tarihe geçiyor. 2005 yılında Yazar Sunay Akın tarafından kurulan bu müze, çocukların hayalini gerçekleştiriyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde binlerce oyuncağın içerisinde gezintiye çıkacaksınız ve adeta çocuklaşacaksınız. Genelde ziyaretçiler, ‘Bizim zamanımız da bunlar yoktu’ diye diye gezintisini tamamlıyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi, ailenizle ve sevdiklerinizle hem eğlenceli hem de keyifli bir zaman geçireceğiniz bir yer. Müzenin içerisinde dilediğiniz oyuncağı satın alabileceğiniz bir mağaza da yer alıyor.

Özellikle çocukların girip bir daha çıkmak istemeyeceği bu mağazadan çocuklarınıza oyuncak alabilirsiniz.

İçerisinde düzenlenen çeşitli etkinlikler de bulunuyor. Bunlar; kukla oyunları, çocuk tiyatrosu, boyama etkinlikleri ve birbirinden çeşit eğlenceli atölyeler mevcut.

Gezintiniz bittikten sonra ise içerisinde bulunan kafede bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

VAPUR TURU

İstanbul’da yapılması gereken şeylerin başında tabi ki de vapur turu geliyor. Eşsiz boğaz manzarası eşliğinde vapurla gezintiye çıkabilirsiniz. Yağmurlu ve soğuk havalarda da açık olan şehir hatları bulunuyor. Bu hatlar kısa mesafe ve uzun mesafe olarak size gezinti fırsatı sunuyor.

Kendine hayran bırakan Marmara Denizi’nin muhteşem görüntüsü eşliğinde kahvenizi yudumlayabilir ve kitap okuyabilirsiniz.

Şehir hatları seferlerine buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/ic-hatlar

MÜZE GEZİNTİSİ

İstanbul tarihi müzeleriyle ön plana çıkmış şehirlerimizin arasında yer alıyor. Geçmişten bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul’da gezebileceğiniz birçok müze bulunuyor.

Birçok tarihi eserin sergilendiği bu müzeler, sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak. İstanbul’un çeşitli semtlerinde bulunan müzelerden size bahsedelim. 

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Fatih İlçesinde yer alıyor. Türkiye’nin ilk müzesi olarak tarihe geçen müzede, geçmiş medeniyetlere ait eserler sergileniyor. İstanbul Arkeoloji Müzeleri üç ana birimden oluşuyor. Bunlar; Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi.

İllüzyon Müzesi, Beyoğlu’nda bulunan ve ziyaretçilerini şaşırtarak eğlendiren bir müze olarak biliniyor. Ziyaretçiler İllüzyon Müzesi’ne girdiğinde adeta kendilerini kaybediyorlar. Müzede bulunan eserler ziyaretçilerin oldukça kafalarını karıştırıyor. Sizler de İllüzyon Müzesi’ni ziyaret edebilir ve içerisindeki illüzyonlarla kafanızı karıştırabilirsiniz.

Bu müzeler dışında gidebileceğiz müzeler; Topkapı Sarayı Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Pera Müzesi, Deniz Müzesi, Yerabatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Masumiyet Müzesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir