İstanbul’da Hilye-i Şerif ve Hat Sergisi açıldı

Başakşehir’de, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Mehmet Çebi’nin koleksiyonundaki 68 eserle hazırlanan Hilye-i Şerif ve Hat Sergisi ziyarete açıldı.

Geleneksel sanatlardan hat ile kaleme alınmış Hilye-i Şerifelerin en seçkin örnekleri Başakşehir Belediyesi tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Koleksiyoncu Mehmet Çebi’nin eserlerinden oluşan Şehir Sanat’taki sergi açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe katıldı. Osmanlı’dan günümüze kadar gelen, Hz. Muhammed’in fiziksel özelliklerini ve üstün ahlaki yönlerini anlatan 68 Hilye-i Şerifelerin yer aldığı sergi, 18 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Klasik model ve Hilye-i şerifler bir arada

Açılışta konuşan Bakan Varank, ‘Başakşehir, Türkiye’ye örnek ilçelerimizdendir. Bu örnek belediyemizin yine Türkiye’ye örnek olacak muhteşem binasında harika bir serginin açılışını yapıyoruz. Mehmet Çebi’nin adeta kimliği ile özdeşleşmiş, ramazan ayının bereketine de uygun Hilye-i Şerif sergisini Başakşehirlilere kazandırıyoruz. Sergide klasik hilyelerin yanı sıra modern hilyeleri de göreceksiniz’ dedi.

Kültür ve medeniyetimizin nadide örnekleri

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da Cumhuriyetin 100’üncü yılında ev sahipliği yaptıkları sergilere bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Kartoğlu, ‘Allah ve Peygamber sevgisinin sanat haline dönüşümünün güzelliği, bu sergiyle bir kez daha gözler önüne serilecek. Sanatseverler, kültür ve medeniyetimizin nadide örneklerini yakından görme fırsatı bulacak’ diye konuştu.

Öte yandan programın ardından Başkan Kartoğlu, yerli ve milli otomobil Togg ile ilk deneme testini yaparak, ‘Uçak gibi arabamız var harika bir deneyimdi’ ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir