İstanbul’da bir günde neler yapılır?

İstanbul’da güzel bir gün geçirmek isterseniz sabahtan akşama kadar keyifle keşif yapabileceğiniz güzde adresler var. Gezinin her bir dakikasını dolu dolu geçireceğiniz İstanbul’da nokta atışı aktiviteleri bir arada bu yazıda bulabilirsiniz. Anadolu Yakasından Avrupa’ya kadar her köşede büyük keyif alacağınız bir günlük gezide ilginizi çekmeyen yerleri atlayıp sonraki gezi yerine geçebilirsiniz. Her adımda tarih ve doğal güzellik karşınıza çıkacak İstanbul gezisinde yapılacak çok şey var.

İstanbul’da vapur turu

VAPURA BİNİN

İstanbul’da tüm geziler böyle başlar. Vapurla… Vapura mutlaka binmeli ve martıların eşliğinde bir boğaz yolculuğunu tamamlamasınız. Bu yolculukta size simit ve tabii ki çay da eşlik edecek. keyifli bir aktivite olmasının yanı sıra hem ucuz hem de yaklaşık 20 dakika sürüyor. sabahın erken saatlerinde Boğaz’daki o güzel manzarayı görmek, mis gibi havasını içinize çekmesi de cabası. İstanbul’daki bir günlük gezinizde neler yapacağınızla ilgili ilk adım vapur gezisi oluyor. Bundan sonraki adımlar ise ikiye ayrılıyor. Yolculuğunuzu nereye yaptınız? Avrupa’ya mı yoksa Anadolu’ya mı? Her ikisi için alternatif planlarımız var.

ANADOLU YAKASI’NA GEÇTİYSENİZ;

Eğer Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçtiyseniz gezeceğiniz yerler bir hayli sakin ve doğal güzelliği ile öne çıkan yerler olacak.

Kadıköy

KADIKÖY’E GELİN

Kadıköy sabahları insanların işe yetişmek için koşturduğu, öğlenleri ise nispeten daha sakin ancak akşamları bir hayli hareketli olduğu gezi yeridir. Moda sahilde gezebilir, meşhur yemek yeme yerlerini keşfedebilirsiniz. Belki de sizin meşhur edeceğiniz bilinmeyen yerler olabilir. Burada mutlaka Moda sahilinde biraz soluklanın uzun gezi gününün ilk durağından yorulmayın. Kadıköy tramvayına binebilir iç sokakları da görebilirsiniz. Tarihi kiliseler ve kitap sahafçılarını da adım adım gezerek görmenizi tavsiye derim.

Kuzguncuk evleri

KUZGUNCUK’A GEÇİN

Kuzguncuk çok güzel semtlerden biri. Burada mahalle kültürü ve renkli sokakları görmek mümkün. İç sokaklarını gezerek kendi keşfinizi yapabilir ayrıca güzel fotoğraf kareleri elde edebilirsiniz. Yemyeşil Kuzguncuk Bostanı’nı da gezebilirsiniz.

Çamlıca Tepesi

ÇAMLICA TEPESİ’NE ÇIKIN

Kuzguncuk’tan sonraki durağınız Çamlıca Tepesi ve pek tabi burada yer alan Çamlıca Kulesi olabilir. Her iki gezi adresi de İstanbul’u önünüze serecek. Bir günlük İstanbul gezisinde neler yapılır dediğinizde Anadolu Yakası için daha iyi bir lokasyon yok diyebiliriz. Muhteşem bir manzara burada sizi bekliyor.

BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ’NE GİDİN

Çamlıca Kulesi2nden sonra size son olarak önerebileceğimiz güzide adres Cam ve billur Müzesi oluyor. Son zamanların en popüler ge<zi duraklarından biri burası. Muhteşem bir bahçesi var. Bahçesinde güzel çay, kahve içip zaman geçirebilirsiniz.

Anadolu Yakası’ndaki bir günlük gezi burada sona eriyor. Bu adresler bir gün için yeterli olacaktır. Her lokasyonda istediğiniz kadar kalabilir kendi gezi planınızı ve ritminizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Yol üzerinde sevdiğiniz, hiç bahsedilmeyen farklı yerlere de uğrayabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Hazır planı uygulamak da bir seçenek.

Avrupa Yakası

AVRUPA YAKASINA GEÇTİYSENİZ;

İstanbul’daki bir günlük geziyi vapur seferiyle başlattık. Anadolu Yakası’na geçtiyseniz yukarıdaki yolu izlemeniz yeterli ancak Avrupa Yakası’na geçtiyseniz daha farklı bir plan sizi bekliyor. Güzel bir vapur yolculuğundan sonra Eminönü’ne gelip burada tarihi Kapalıçarşı’yı ve Mısır Çarşısı’nı mutlaka gezin. Ardından güzel bir Sirkeci turu yapmanızda fayda var. Ara sokaklarda hep kültürel hediyelik eşya satan yerleri göreceksiniz. Biraz daha yürüdüğünüzde Gülhane Parkı sizi karşılayacak ve üstünde Arkeoloji Müzesi yer alıyor. Burayı da gezip artık Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı ve ardından Sultanahmet Camii’ni gezebilirsiniz. Çevre turistik olduğu için meşhur lezzetler çok ve kültürel tarihi yapılar da bir hayli fazla. Bu çizgide zaten İstanbul’daki bir günlük gezi planınızı tamamlamış olursunuz. Ama bir başka yol daha var. Sirkeci’den sonraki gezi yerlerini bir başka güne bırakalım ve Haliç Köprüsü’nden geçerek Karaköy’e gidelim.

Karaköy

KARAKÖY’Ü GEZİN

En güzel gezi yerlerinden biri olan Karaköy’de muhteşem kafe ve restoranlar bulunuyor. Sokakları da bir hayli renkli ve canlı. Öğlen saatlerinde burası çok hareketli olduğu için gezginler güzel fotoğraf kareleri için sabah saatlerini tercih ediyor.

Galata Port

GALATA PORT’A GEÇİN

Karaköy’ün en güzel sokaklarını keşfettiyseniz dinlenmek üzere bir kafeye oturabilirsiniz. Ancak tercihinizi Galata Port’tan yana kullanmanızı öneriyoruz. Yeni açılan ve turizm merkezi olan Galata Port tam sahil kenarında muhteşem dinlenme alanları sunuyor. Sayısız kafe ve restoran da dinlenirken bir şeyler yiyip içebileceğiniz hizmeti almanız için var. Hem Boğaz’ın güzel havasını alabilir hem de dinlenebilirsiniz.

Galata Kulesi

GALATA KULESİ’NE ÇIKIN

Artık yeni bir kararla Galata Kulesi müzeye dönüştürüldü. ,En üst noktasına çıkarak İstanbul ve Boğaz manzarasını izleyebileceğiniz kulenin her katında da farklı bir İstanbul eseri bulunuyor. Derin bilgiler içerisin bu eserleri inceleyerek aşağı inebilirsiniz.

Beyoğlu sokaklarında keşfedecek çok şey var. Burada yine turistik bir yer odluğu için her sokağında kültürel ürünler görebileceğiniz kafeler ve hediyelik eşya satan dükkanlar görebilirsiniz.

İstiklal Caddesi

İSTİKLAL CADDESİ’Nİ GEZİN

Cadde boyunca tarihi yapılar sizi karşılayacak. Tarihi binalar, kiliseler, camiler ve daha nicesi İstiklal Caddesi’nde yer alıyor. Bunlara ek olarak tarihi pasajları da ekleyelim. Cadde boyunca sokak müzisyenlerini görebilir, hediyelik eşya ürün satan yerleri gezebilir ve kültürel lezzetlerin olduğu restoranlara girebilirsiniz.

İstanbul’da bir günlük gezinizi iki farklı yakada bu şekilde yapabilirsiniz. Her gün keşfedecek farklı bir yeri odluğunu unutmayın. İstanbul’da gezilecek yerler bir hayli fazla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir