İstanbul’da baharın tadını çıkarabileceğiniz rotalar!

Her mevsim farklı güzellikler sunan İstanbul’da bahar mevsiminde gezmek oldukça keyifli. Boğaz’ın tepelerinde açan erguvanlar, laleler ve sakuralar; tarih ve doğanın eşsiz uyumuyla birlikte kartpostallık manzaralar sunuyor.

Şehrin büyüleyici manzarasının bahar havasıyla bütünleştiği bugünlerde keyifli bir gün geçirmek, yürüyüş yapmak veya şehrin manzarasının tadını çıkarmak isteyenler için bahar aylarında İstanbul’da gezilebilecek yerleri derledik.

İşte İstanbul’da baharın tadını çıkarabileceğiniz rotalar

Emirgan Parkı

İstanbul ve bahar denildiğinde akıllara ilk gelen yerlerden biri Emirgan oluyor. Renk cümbüşü sunan laleleriyle sizleri karşılayacak olan Emirgan Parkı’nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Anadolu Kavağı

Balıkçı kasabası olarak nitelendirilen Anadolu Kavağı’nda kendinizi yazlık bir bölgede gibi hissedebilirsiniz. Anadolu Kavağı’nın ara sokaklarından boğaz manzarasını seyredebilir ve semte özgü hediyeliklerden alabilirsiniz.

Ihlamur Kasrı

Eşsiz güzellikteki manolyalarıyla kartpostallık manzaralar sunan Ihlamur Kasrı tam da bugünlerde keşfedilmesi gereken yerler arasında. Şehrin ortasında, kendine özgü ambiyansıyla sizleri karşılayacak olan Ihlamur Kasrı’nda doyasıya fotoğraf çekebilir ve kasrın bahçesinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı

İstanbul’da şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve bahar aylarının keyfini çıkarmak isterseniz doğru adrestesiniz. Küçük gölleri, yeşil alanları ve köşkleriyle sizleri karşılayacak olan Yıldız Parkı’nda yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu

İstanbul’un en çok bitki çeşitliliğine sahip yerlerinden biri olan Atatürk Arboretumu, şehirde bahar manzaralarını görmek isteyenlerin gözde rotaları arasında yer alıyor.

Belgrad Ormanı

Avrupa Yakası’nın piknik ve doğa yürüyüşleri için en çok tercih edilen adreslerinden olan biri olan Belgrad Ormanı’nda bulunan göl çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir