İstanbul’a yakın cezbedici yerler

Hafta sonlarını İstanbul’un gürültüsünden ve kalabalığından uzakta geçirmek isteyenler, soluğu günü birlik gidilecek şehirlerde alıyor.

Sizler için hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi yapılarıyla hayran olacağınız ve günü birlik gidebileceğiniz bölgeleri keşfettik.

Haydi gelin hep beraber gezintiye çıkalım.

KIYIKÖY

Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Kıyıköy, İstanbul’a sadece 3 saat mesafede yer alıyor. Doğal güzellikleriyle ve tarihi mekanlarıyla ön plana çıkan sahil kasabası, İstanbul halkının hafta sonu kaçamağı yaptığı yerler arasında bulunuyor.

Yemyeşil ormanıyla ve turkuaz rengindeki deniziyle dikkat çeken Kıyıköy, doğal güzelliğiyle cezbediyor. Her mevsimde ziyaret edebileceğiz Kıyıköy’de gezebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Bunlar; Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Kalesi, Kıyıköy Mağarası, Kazan ve Papuç Dereleri.

Bu saydığım tarihi mekanlara gezintiye çıkabilirsiniz. Bunun dışında; doğa yürüyüşüne çıkabilir, balık tutabilir, tekneyle açılabilir ve piknik yapabilirsiniz. Gününüzü dolu dolu geçirebileceğiz Kıyıköy, tam size göre.

ÇINARCIK

Yalova’nın en büyük ilçesi olan Çınarcık, İstanbul’a sadece 2 buçuk saatlik mesafede bulunuyor. İçerisinde yer alan yemyeşil yayları Çınarcık’ı vazgeçilmez kılıyor. Tarihte birçok medeniyete ev sahipli yapmış olan bu şirin ilçe, hayranlık uyandıracak derecede bir doğal güzelliğe sahip.

Geçmişte Rumlar tarafından Çınarcık’a ‘Kio’ ismini veriliyordu. Bu kelime ise ‘Temiz havası olan yer’ anlamına geliyor. Yani Çınarcık Rumların da dikkatini çekiyordu.

Sonrasında ise sahip olduğu ulu çınardan dolayı Çınarcık ismini aldı. İstanbul’dan hafta sonu günübirlik gideceğiniz bu yerde tabiatla baş başa olacaksınız. Yayla havası almak istiyorum diyorsanız, Çınarcık’ı tercih etmelisiniz. Bünyesinde; Erikli Yaylası, Delmece Yaylası ve Karlık Yaylası’nı barındırıyor.

Aynı zamanda yemyeşil yaylarının arasında gürül gürül akan Çaldere Şelalesi yer alıyor. Buz gibi soğuk suyuyla serinleyebileceğiniz şelale, görkemli yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Bir de Dipsiz Göl bulunuyor. Bu göle tekneyle de açılabilirsiniz.

CUMALIKIZIK

Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki Cumalıkızık köyü, Bursa’nın doğal güzellikleriyle dolu köylerinden bir tanesi. Köy, tarihi özelliğiyle ve göz kamaştırıcı güzelliğiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor.

Osmanlı’nın kuruluş döneminden bu yana sürekli yerleşim yeri özelliğine sahip Cumalıkızık köyü, adeta açık hava müzesini andırıyor. Ahşap evleriyle ve taş sokaklarıyla Osmanlı mimarisini ziyaretçilerine sunuyor. İstanbul’a 3 saat uzaklıkta olması İstanbullular tarafından yoğun ilgi görmesini sağlıyor.

Cumalıkzık köyü kahvaltısıyla da dilden dile konuşuluyor. Eğer hafta sonu gidecekseniz, evinizden erkenden çıkın ve enfes kahvaltısını deneyin. Cumalıkızık köyünde hem tarihi bir yolculuğa çıkacaksınız hem de bedeninizi ve ruhunuzu dinlendireceksiniz.

İĞNEADA LONGOZ ORMANLARI MİLLİ PARKI

İstanbul’a 3 buçuk saat uzaklıktaki İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde yer alıyor. Adeta tabiat harikası olan milli park, 3 bin 155 hektarlık alanı kapsıyor. Bitki çeşitliğiyle ve canlı türüyle yaşam alanını oluşturan İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, hafta sonu kesinlikle gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Doğasını gördüğünüzde kesinlikle bize hak vereceksiniz.  İçerisinde birçok gölü barındıran milli park, doğaseverlerin rotasını oluşturuyor.

İğneada Longoz Ormanları’nda birçok aktivite yapma imkanınız olacak. Piknik, tekne gezintisi, balık tutma ve kuş cıvıltılarının arasında doğa yürüyüşü yapabileceksiniz. Hafta sonunuzu harika bir şekilde geçirmek istiyorsanız, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nı tercih edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir