İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi’ne ziyaretçi akını!

Teknolojik model sergileri üreten Modelport’un hazırladığı hareketli model sergisi, nisan ayından itibaren Miniatürk Müzesi’nde sergileniyor.

Tarihi Yarımada’nın 87 kez küçültülmüş halini hareketli modeller, ışıklar ve ses efektleriyle sergileyen sergi, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

“60 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı”

Sergide kullanılan yaklaşık 10 bin figür, binalar, bacalardan çıkan dumanlar ve gece olduğunda yanan ışıklar ziyaretçilerin ilgisini topluyor.

“Ziyaretçilerini 400 yıl önceye götürüyor”

Tarihte zaman yolculuğuna çıkaran İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Miniatürk’ün giriş bölümünde ziyarete açılan sergiye ilişkin açıklamada bulunan Modelport kurucusu Murat Soysal, “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi kendine ait özel kapalı bir alanda üç yıllığına burada kuruldu. En önemli özelliği hareketli bir model sergisi olması.  Türkiye’de ve dünyada modeller, maketler yapılıyor ama statik. Kenarda böyle duruyor, fotoğraf çekiyorsunuz, bir şey olmuyor. Bu model sergisinde çok şey hareket ediyor.” ifadelerini kullandı.    

Sergide 16-19. yüzyılda İstanbul’daki yaşamın anlatıldığını vurgulayan Soysal, dönemin ulaşım araçları, insanlar ve binaların yanı sıra Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii gibi pek çok yapının da görülebildiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir