“İstanbul Kazıları” sergisi açıldı

İstanbul’daki arkeolojik alanlardan kesitler sunan “İstanbul Kazıları” sergisi Sultanahmet’te meraklılarıyla buluştu.

Sultanahmet’teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki sergi açılışına arkeoloji, kültür ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı.

Arkeolojik kazıların önemli noktalarından birinin İstanbul, İstanbul’un en önemli yerlerinden birinin de Fatih sur içi olduğuna işaret eden İstanbul Valisi Davut Gül, “Kültür ve Turizm Bakanlığının riyasetinde, ülkenin her tarafında ve İstanbul’un adeta dört bir köşesinde kazılar yapıldı. Bunlar gün yüzüne çıkartılıyor, restorasyonlar yapılıyor.” dedi.

Kazılardan elde edilen eserler müzelerde sergileniyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul’da özellikle son dönemde önemli kazıların yapıldığı ve elde edilen eserlerin müzelerde sergilendiğini belirterek “İstanbul’umuz her alanda olduğu gibi arkeolojik tarih alanında da dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesi. Bu kültürel mirasın vatandaşlar tarafından da görülmesini istedik.” ifadelerini kullandı.

Sergide bir ay boyunca İstanbul’da yapılan kazılardan elde edilen bazı eserlerin vatandaşların ziyaretine açık olacağını belirten Alpaslan, Türkiye’de yaklaşık 800 noktada arkeolojik kazılar yapıldığını, özellikle 140 alanda da çalışmaların 12 ay boyunca sürekli devam ettiği bilgisini verdi.

Sergi, 26 Kasım’a kadar TİEM’de ziyaret edilebilecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir