İstanbul Havalimanı’nda su 16 TL, simit 30 TL

Dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı, yeme içme fiyatlarıyla gündeme geldi. İşte İstanbul Havalimanı yemek fiyatları

“SİMİT BİLE UÇTU”

Yürüme alanı fazla olduğu için uçuş saatinden en az dört saat önce havalimanında olması istenilen yurttaşların, yol da hesaplanınca uçuşlarından altı saat önce yola çıktıklarını hatırlatan TÜDEF Başkanı Koçal, “Bu yolculukta bir şeyler yenebilecek tek yer havalimanı ve burada da kontrollerden geçince sularınıza el koyuluyor. Bu tüketiciyi içerideki markaların insafına terk etmek demektir. Bu tüketicinin gıdaya ulaşmasını engelleyen bir durumdur. Altı saattir yolda olan bir şeker hastası suyu 16 liraya, simidi 30 liraya almaya mahkûm ediliyor” dedi.

“ŞİKAYETLERİMİZ CİDDİYE ALINMIYOR”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı’na bağlı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun bu gibi konuları incelediğini belirten Koçal şöyle konuştu: “Fiyatların savunması olarak kiraların yüksekliği gösteriliyor da kiraya veren belli. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile işleten firmalar o zaman bu pahalılığın müsebbibi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun görevi bu gibi fahiş fiyatlara müdahale etmektir. Havalimanları hangi kapsama giriyor da bu kurul bütün dünyanın konuştuğu fiyatlara göz yumuyor? Şikâyetlerimiz neden ciddiye alınmıyor?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir