İslam Medeniyetleri Müzesi giriş ücreti

İslam Medeniyetleri Müzesi nerede? İslam Medeniyetleri Müze giriş ücreti

İslam Medeniyetleri Müzesi, sadece ülkemizin değil, İslam dünyasının da en nadide müzeleri arasında yer alıyor. Müze içerisinde bu zamana kadar hiç bir yerde sergilenmemiş birçok eser bulunuyor.

İSLAM MEDENİYETLERİ MÜZESİ NEREDE?

İslam Medeniyetleri Müzesi, İstanbul’un en güzel manzarasına sahip olan tepede konumlanan Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi’nde yer alıyor.

İslam Medeniyetleri Müzesi giriş ücreti

800’E YAKIN ESER BARINDIRIYOR

8 Nisan Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen müzeye halkın büyük bir ilgisi oldu. Özellikle hafta sonu aileler çocuklarıyla birlikte müzeye akın ediyor.

İslam dünyası adına büyük bir önem arz eden İslam Medeniyetleri Müzesi, 10 bin metrekare alanı kapsıyor. Müze içerisinde Kabe kapısı perdesi, tılsımlı gömlekler, padişah kaftanları, Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk defteri başta olmak üzere 800’e yakın eser yer alıyor.

Çamlıca Camisi Külliyesi – İslam Medeniyetleri Müzesi

15 TEMATİK BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam sanatının gelişimini yansıtan 800’e yakın eserin sergilendiği müze, Türk Dokuma Sanatı, Hz. Peygamber’e Atfedilen Eserler, İslam Sanatında Mimari ve Dekoratif Ögeler, İlk Mabet Kabe, Şam Evrakı, Kur’an-ı Kerim ve Mahfazaları, İslam’da Bilim, Berat ve Fermanlar, Hüsn-i Hat, Tılsımlı Gömlekler, Osmanlı’da Giyim, Destimal Geleneği, Sanduka Puşideleri, İslam’da Fetih, Türk Çini Sanatı, İslami Sikkeler olmak üzere 15 tematik bölümden oluşuyor.

İSLAM MEDENİYETLERİ MÜZESİ ÜCRETLİ Mİ?

İslam Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret etmek isteyen vatandaşların en çok merak ettiği soru İslam Medeniyetleri Müzesi ücretli mi?

8 Nisan’da yapılarını ziyaretçilere açan İslam Medeniyetleri Müzesi’ne giriş ücreti hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili bilgiler geldiğinde detayları sitemizden öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir