İshak Paşa Sarayı 213 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Ağrı’da bulunan ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan İshak Paşa Sarayı, 2023 yılında 213 bin yerli ve yabancı turist ağırladı

Osmanlı yadigarı tarihi saray, çevresinde yer alan İslam alimi Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi, Ahmed-i Hani Müzesi ve Eski Bayezid Camisi ile yılın her dönemi ziyaretçi topluyor.

“Tarihi saray ihtişamlı yapısıyla yüzyıllardır ayakta duruyor”

Kış mevsiminde çevresini kaplayan karla ayrı bir güzelliğe bürünen İshak Paşa Sarayı’na ülkenin her bölgesinden tur acenteleri rağbet gösteriyor.

Lale Devri döneminde inşa edilen İshak Paşa Sarayı’nın yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları yer alıyor

Mimari yapısında Osmanlı, Selçuklu ile Barok ve Rokoko mimarilerinden izler taşıyan saray, duvarlarındaki süslemeleriyle ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor.

İstanbul’dan gelen tur rehberi Nur Duymaz, “Genelde misafirlerimiz İstanbul ve Ankara’dan uçakla bölgeye geliyorlar. İshak Paşa Sarayı’nı görmeyi çok seviyorlar. Burası kartpostal gibi bir yer, biz buraya gelmeyi çok seviyoruz. Yeni yeni yoğunluğumuz başladı. Kış sezonunun başlaması ve karların buraya düşmesiyle daha çok geleceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir