İranlı turistlerin gözdesi: Sarıkamış Kayak Merkezi

Türkiye’nin gözde kış turizm merkezleri arasında bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi İranlı turistlerin vazgeçilmez adresi haline geldi

Sarıkamış’a gelen maceraseverler, sarıçam ormanları arasındaki uzun pistlerde kayak safari ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle kış turizminin önde gelen mekanlarından 2 bin 634 rakımlı Sarıkamış Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

Deniz seviyesinden 2 bin 634 metre yükseklikte, sarıçam ormanlarıyla kaplı yüksek bir plato üzerinde yer alan kayak merkezi, eşsiz doğasıyla ziyaretçilerini cezbediyor

İranlı turist grubu sorumlusu Hamit Çarkçı, Sarıkamış’a 8 yıldır turist getirdiklerini belirterek, “Sarıkamış’ın meşhur kristal karı, doğası çok güzel ve ilk etapta burayı tercih ediyorlar. Şu anda yaklaşık 250 kişilik grup getirdik. Bütün otellerde konaklamaları var. Önümüzdeki hafta bu grupların devamı olacak, bu şekilde devam ediyoruz.” dedi.

“Otel, pist ve kar çok güzel”

Turistlerden Berzin Mehrabi de merkezin, kış turizmi açısından çok güzel bir yer olduğunu vurgulayarak, “İlk kez Sarıkamış’a geliyoruz. Otel, pist ve kar çok güzel. Atmosfer çok iyi.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir