İnönü Mağaraları turistleri cezbediyor

Ankara’da yer alan ve Frigler dönemine ait olan İnönü Mağaraları, yerli ve yabancı turistlerin yeni adresi oldu.

Milattan önce 8’inci yüzyıldan kalma İnönü Mağaraları, bölgede kamp yapmak ve tarihi kalıntıları keşfetmek isteyen ziyaretçilerin ilgisini topluyor. Ankara il merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunan mağaralar, bölge turizmine katkı sağlıyor.

Anadolu’da milattan önce 8’inci ile 5’inci yüzyıllar arasında yaşadığı düşünülen Frigler devletinden kalan mağaralar, yer kabuğunun hareketleri ile kendiliğinden oluşmuş. O dönemde yaşayan insanlar tarafından barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için ev haline getirilmiş. Savaşlardan ve hayvan saldırılarından korunabilmek için yüksek yerlere inşa edilmiş olan İnönü Mağaraları, ayrı ayrı odalardan oluşuyor.  

İnönü Mağaraları’nı gezebilmek için Keçiören’den gelen Hüseyin Sinop, şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için burasının birebir olduğunu vurgulayarak, “İnsanlar böyle yerlere gelip dinlenmek istiyorlar. Burada görmüş olduğunuz üzere çocuklar ve alileler ırmağa girmişler dinleniyorlar. Aşağıda Kirmir Çayı akıyor. Bu Kirmir Çayı’nın ayrı bir güzelliği var. Tatlı su balıkları var. İnsanlar onlardan istifade edebiliyorlar. İnsanlar cuma akşamından geliyorlar, çadırlarını ve karavanlarını kurup dinlenebiliyorlar. Ormanın içerisinde sakince balıklarını avlayabiliyorlar. Pikniklerini ve çaylarını yapabiliyorlar. Pazar günleri de dönüyorlar. Böylece güzelce eğlenmiş oluyorlar. İnsanların gelmelerini ve görmelerini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir