İngiliz belgeselciler Göreme’de: Nüfusunun 2 bin katı turist ağırlıyor

İngiltere merkezli bir yapım şirketi, yüksek izleyici oranına sahip televizyon kanallarında Kapadokya’nın benzersiz manzarası ve kültürel zenginliklerini içeren belgesel çekimlerini gerçekleştiriyor. Göreme’de çekim yapan ekip, peribacalarıyla ünlü beldeyi yılda 4 milyon turiste ev sahipliği yapan bir destinasyon olarak tanıtacak.

Türkiye Film Komisyonu Başkanı ve yapımcı Sait Yardımcı, çekimlerin Kapadokya’nın geniş coğrafyasında farklı noktalarda eşzamanlı olarak devam ettiğini açıkladı. Yardımcı, belgeselin yayınlanmasıyla birlikte yabancı turistlerin Kapadokya’ya ilgisinin artacağına inandığını söyledi.

Yönetmen Thomas Williams ise Kapadokya’nın çarpıcı manzarasının yanı sıra bölgedeki tarihi, doğal ve kültürel varlıkları izleyicilere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Williams, dünyanın farklı yerlerinde ilginç hikayeler ve manzaralar bulunabileceğini ancak Kapadokya’nın benzersizliğinin hayranlık uyandırdığını ifade etti.

Belgesel, İngiltere ve Avustralya’da önemli televizyon kanallarında yayınlanacak ve Kapadokya’nın turizm potansiyeline katkı sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir