İlkbaharda büyüleyici bir kaçamak: Budaközü Vadisi

Çorum’un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Antik Kenti yakınlarındaki Budaközü Vadisi, özellikle ilkbaharda doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için mükemmel doğal güzellikler sunuyor.

2011’de Çorum Valiliği tarafından “Güneş kursunun izinde” sloganıyla oluşturulan Hitit yolu yürüyüş ve bisiklet parkurlarına dahil edilen Budaközü Vadisi, 385 kilometrelik parkurun en güzel 6 kilometrelik kısmını oluşturuyor.

Yazır Deresi boyunca uzanan vadi, heybetli ağaçlar, asma köprüler, su geçişleri, mağaralar ve ahşap yürüyüş platformlarıyla dikkat çekiyor.

Doğa ve fotoğraf tutkunlarına hitap eden vadi, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Yürüyüş sonrasında, Hattuşa Antik Kenti ve Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı da ziyaret edilebilecek yerler arasında.

Çorum Doğa Kulübü’nden Ümit Tiryaki, vadinin Çorum’un en güzel doğal alanlarından biri olduğunu ve parkurun asma köprüler ve şelalelerle dolu olduğunu söyledi. Vadinin özellikle ilkbahar ve sonbaharda gezilmesi gerektiğini anlatan Tiryaki, katılımcıların her defasında bölgeye hayran kaldığını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir