İlk kez yurt dışına çıkacaklara altın niteliğinde tavsiyeler

İlk kez yurt dışına çıkacaksanız muhtemelen şu an büyük bir stres içindesiniz. Ama hemen hemen ilk defa yurt dışına çıkacak oların yaşadığı bir durum bu. Panik yapmaya gerek yok, inanın gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor bir olay değil.  Ve istediğiniz ülkeye gittiğinizde ne kadar abarttığınızı anlayacaksınız.

Sonuç itibarıyla gezegen değiştirmiyorsunuz. Her ne kadar gideceğiniz ülkenin kültürü ve yaşama biçimi farklı olsa da insanların temelde her yerde aynı bunu unutmayın. Bunu en iyi o ülkede bulduğunuzda fark edeceksiniz ve bundan sonraki yurt dışı deneyimleriniz çok daha rahat olacak.

Rotanız belliyse, biletiniz hazırsa ve pasaportunuz yanındaysa hadi gelin ilk kez yurt dışına çıkacaklara vereceğimiz tavsiyelere göz alalım.

#1 SIKI BİR PLAN YAPMAYIN

Öncelikle gideceğiniz ülkeyle ilgili iyi bir araştırma yapın, ziyaret edeceğiniz yerleri belirleyin ve gerisini akışına bırakın. Sıkı bir plan kesinlikle yapmayın, planlarınız istediğiniz gibi gitmeyecek olursa motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz ve moraliniz bozulabilir. Her anın keyfini çıkarmaya bakın. Yeni insanlar tanıyın, ülkenin kültürünü ve mimarisini inceleyin…

#2 YANINIZA AZ EŞYA ALIN

Yanına olabildiğince az eşya almaya özen gösterin. İhtiyaç olmadığını düşündüğünüz eşyaları kesinlikle bavulunuzda ya da sırt çantanızda yer vermeyin. Unutmayın ki ne kadar az eşyanız varsa o kadar özgürsünüz…

#3 TELEFONUNUZU YURT DIŞINA AÇTIRIN

Günümüzde artık internete ulaşmak oldukça kolay. Özellikle yurt dışında birçok yerde Wi-Fi noktaları var. Ama yurt dışında acil bir durum söz konusu olabileceği ihtimaline karşın mutlaka telefonunuzu yurt dışına açtırın.

#4 YANINIZDA KESİNLİKLE YURT DIŞI HARCAMALARINA AÇIK KREDİ KARTI BULUNSUN

Kredi kartları beklenmedik durumlarda işe yarayabiliyor. Örneğin Türkiye fiyatından çok daha ucuz bir teknolojik alete denk geldiniz ve yanında da yeteri kadar nakit para yok. Tam da bu noktada yardımınıza kredi kartı yetişiyor.

#5 REZERVASYON BİLGİLERİNİN KOPYASINI ALIN

Havalimanında bir problemle karşılaşmamak adına uçak bileti ve otel rezervasyon bilgilerinin bir kopyasını yanınıza almanızda fayda var. Çünkü kontrol noktasındaki görevliler ısrarla bu bilgileri talep edebiliyor. Ne kadar sürede ülkede kalacağınızı ve nerede kalacağınızı öğrenmek adına rezervasyon bilgilerini istiyorlar.

#6 GİDECEĞİN ÜLKENİN İKLİMİNİ ARAŞTIR

Bazı ülkelerde havalar hiç ummadığınız bir anda değişebiliyor. Bu sebepten dolayı bavulunuzda beklenmedik havalara karşı alternatif kıyafetler bulundurmanızı öneriyoruz.

#7 GÖREVLİLERİN TALİMATLARINA UYUN

Yurt dışı havalimanlarında, toplu taşıma duraklarında ve etkinlik alanlarında güvenlik görevlilerinin talimatlarına uymanızda her zaman fayda var. Çıkacak herhangi bir tartışma zaten kısa sürecek olan tatilinizi zehir edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir