Ilgaz Dağı kayak sezonuna hazır!

Kastamonu’da bulunan ve Anadolu’nun “yüce dağı” olarak adlandırılan Ilgaz Dağı, kayak sezonu için hazırlıklarını tamamladı

Ilgaz Dağı Kayak Merkezinde kar kalınlığı 42 santimetre ölçüldü  

Türkiye’nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde telesiyej ve pist bakım çalışmaları ile hazırlıklar tamamlanırken, yeni sezon için kar yağışı bekleniyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda oteller bölgesinde de yılbaşı öncesinde doluluk oranı yüzde 90 seviyesine ulaştı

“Ilgaz, Türkiye’nin önde gelen kayak ve kış turizmi merkezleri arasında yer alıyor”

Kayak ve snowboard ile birlikte Ilgaz Dağı Milli Parkı’na gelen ziyaretçiler, doğal güzellikler arasında yürüyüş yapmanın ve kızakla kaymanın keyfini sürüyor.

 “5 günlük tatil için Tokat’tan Ilgaz Dağına geldik”

Ilgaz Dağı Milli Parkını gezmek için Tokat’tan geldiklerini söyleyen vatandaşlar, “Ankara’ya ailemizin yanına uğradık, oradan da Ilgaz Dağını gezmeye geldik. Bizim Kastamonu’ya ilk gelişimiz. Bebeğimiz 5,5 aylık, yaz döneminde çok bunaldık, tatil yapamadık. Bizlerde dedik ki kış tatili için Ilgaz Dağına gelelim istedik. Çok beğendik, güzel. İlk deneyimimiz burasıyla ilgili çok güzel oldu. Bende eşimde burasını çok beğendik. Fakat tesis henüz açılmamış. Açılır ümidiyle gelmiştik, bu hafta sonu çok kar yağdı ama açılmadı, bu yüzden üzüldük açıkçası. O yüzden kayamayacağız sanırım. Kayabilseydik çok güzel olurdu. Yine de biz sevdik burasını, buraları beğendik, güzel bir tesis. 5 gün burada kalacağız, tatil yapacağız. Biraz daha kar yağmasını arzu ediyoruz ama yağmayacak gibi görünüyor. Artık manzara ile idare edeceğiz. Hafta sonu bir hayli yağmış yine de bu kar ve manzara bizler için yeterli olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir