II. Bayezid Külliyesi İmaret Müzesi 3 yılda 300 bin kişiyi ağırladı

Edirne’de yer alan ve Osmanlı imaret geleneğinin yaşatıldığı II. Bayezid Külliyesi İmaret Müzesi’ni 3 yılda 300 bin kişi ziyaret etti.

Bal mumu heykeller ve eski mutfak gereçleriyle ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkaran müzede, hayırseverlerin destekleriyle haftanın 6 günü ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Müzeyi ziyaret edenler, Osmanlı dönemindeki imaret kültürü ve sosyal devlet anlayışını en ince ayrıntısına kadar inceleme şansını yakalıyor.

Müzede hayırseverlerin destekleriyle ikramların sunulduğunu aktaran İmaret Müzesi Müdürü Ruhi Pehlivancık, “Buranın bir ecdat yadigarı olması bize farklı bir bakış açısı kazandırdı. İmaretin içerisinde kendi imkanlarımızla bir aşevi oluşturduk. Burada haftanın 6 günü hiçbir şekilde devletin bütçesine yük olmadan, yalnızca bir kadın istihdamı sağlamak suretiyle hayır sahiplerinin destekleriyle yemek pişiriliyor. Hazırlanan yemekler ziyaretçilere ve ihtiyaç sahiplerine ikram ediliyor. Bu manada hem imaret geleneğini sürdürmüş oluyoruz hem köklerimize sahip çıkıyoruz hem de II. Bayezid’in külliyeyi kurmasındaki amacına uymuş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pehlivancık, “O dönemde imaretin yapısı, çalışanları ve hangi hizmetler yapıldığını ziyaretçilerimiz görebiliyor. Diğer taraftan o dönemde pişirilen yemekler, kullanılan malzemeler ve beslenme alışkanlıkları anlatılıyor. Ziyaretçi sayımız kademeli olarak artıyor. Geçen yıl 120 bin civarındaydı, bu rakamı 150 binlere çıkarmayı istiyoruz. 3 yılda ise yaklaşık 300 bin ziyaretçimiz var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir