Ihlara Cam Teras Projesinde çalışmalar devam ediyor

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi’nde, Aksaray Belediyesi tarafından yapımına başlanan cam teras projesinde çalışmalar devam ediyor.

150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, ziyaretçilere eşsiz bir manzara keyfi sunacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro ve yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Ihlara Vadisi, dünyanın sayılı kanyonları arasında yer almasının yanında içerisinde insan yaşamı izleri taşıyan dünyanın en büyük kanyonudur. Ihlara Vadisi’ni her yıl 1 milyon yerli yabancı turist ziyaret ediyor. Bu projemiz de şehir turizmine avantaj sağlayacak. Şehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak. Ihlara Vadisi’nin turizm değerini artırmak için başlattığımız cam teras projemiz devam ediyor. En kısa süre bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayı ve vadiyi ziyaret edenleri, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doğa yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir